VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Продукти от жлъчка и техните алтернативи

2017-05-12
Approximately, 1,300 bears are still kept under appalling keeping conditions on Vietnam's bear farms.
© FOUR PAWS | 2016

Жлъчката извлечена от мечка е популярна съставка в традиционната китайска медицина. Полученото вещество е урзодеоксихолична киселина (UDCA), която е част от храносмилателния сок, който се произвежда в черния дроб и се съхранява в жлъчния мехур на всички бозайници. Съставката се използва от практикуващите традиционна китайска медицина в продължение на хилядолетия срещу заболявания вариращи от главоболие, възпаления до хемороиди. 

 

Подпишете петицията сега: www.saddestbears.com/vietnam

 

Въпреки че търсенето на жлъчка от мечки намалява по света, в Китай, Япония, Корея, Виетнам, Малайзия и Тайван остава сравнително високо. Такива продукти са намерини също и в Австралия, Индонезия, Лаос, Мианмар, Сингапур, САЩ и Канада. 

 


Ненужна жестокост

В днешно време е възможно изцяло да се замести сокът от жлъчка с евтини и ефективни билкови и синтетични съставки. Всъщност тези алтернативи са достъпни от 50-те години на миналия век. Като се има предвид последиците върху опазването на дивите мечки, жестоките методи за извличане на жлъчка и условия на отглеждане, тази процедура е напълно ненужна и нехуманна. 


печат