VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Последните коне от Корбеанка намериха нов дом


ЧЕТИРИ ЛАПИ транспортира Коелан и Биг Бели, последните от 26-е спасени през 2011г. коня, до нови приемни домове. Няколко по-възрастни животни със специални нужди бяха поверени на ЧЕТИРИ ЛАПИ, след като съдебният спор с бившия им собственик приключи миналата есен.

 

Налага се строг контрол върху грижите за конете, а междувременно се търсят и подходящи осиновители. Ийзи и Алба, както и двете по-стари кобили, Реджина и Бабун, бяха осиновени от отзивчиви семейства, но жребците Коелан и Биг Бели получиха нов дом едва през април.


Новата конюшня на Биг Бели е в близост до Корбеанка, където той бе гледан от ветеринарните лекари и гледачите на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Там той ще се наслаждава на отлични грижи и условия на живот. Както винаги, с новите собственици беше подписан всеобхватен договор, осигуряващ благосъстоянието на 20-годишния кон и за вбъдеще. Съгласно политиката за не-разплод във всички центрове на ЧЕТИРИ ЛАПИ, жребците бяха кастрирани.


Кръговратът на живота

За жалост, първите стъпки на Коелан към новия му живот бяха предходени от трагедия: Бабун, вече възрастна на повече от 25 години, почина от рак, след като прекара последните месеци от живота си обгрижвана и в просторни условия за първи път в живота си. Дългогодишната й спътница Реджина остана сама и натъжена, поради което новите й собственици, Разван и Ками, решиха да приютят и Коелан. Това повдигна духа на Реджина и даде на 18-годишния Коелан шанса, най-сетне да живее в идеалните условия и дългосрочни грижи, от които винаги се е нуждаел. Двата коня се разбират добре и откриха, като всички 26 коня, спасени от ужасяващите условия, щастлив завършек на мъките, на които бяха подлагани някога.


печат