VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Кардон


Подрязване на копитата на конете от Летеа

© VIER PFOTEN/Luana Udrescu

След като студената и дълга зима отмина, екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ замина за градчето Кардон, където четирите коня от Летеа са под грижите на местен фермер. Животните са се възстановили през последните няколко месеца, но копитата им се нуждаеха от спешно внимание, защото бяха израстнали твърде много и затрудняваха движението им.

При подрязването на копита е важно да се пресъздаде възможно най-добре естествената форма на копитото, за да се балансира тежкото тяло на коня. Цялостното им здравословно състояние също беше оценено. Миналата година групата беше твърде млада и слаба, за да бъде пусната обратно в естествената си среда при останалите от табуна.

Лечение на местните кучета
Докато работи в района на Летеа, екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ беше потърсен от няколко местни жители относно епидемия от чума сред кучетата им. Кучата чума е много трудна за лечение и представлява голям риск за неваксинираните животни, които може и да не преживеят лечението или да понесат необратими нарушения на нервната система. За щастие, кучетата от Летеа понесоха добре интравенозните интервенции и антибиотиците.© VIER PFOTEN/Luana Udrescu


© VIER PFOTEN/Luana Udrescu

печат