VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Младо конче бе спасено от две ромчета в Румъния


ЧЕТИРИ ЛАПИ се грижи за жребчето Сами

© VIER PFOTEN/Roxana Radu and Sebastian Proksch

Румънско конче, изоставено на едва два дни, имаше късмета да бъде спасено два пъти: Първо то бе прибрано от две ромчета от близък ромски квартал, които го хранили с дневната си дажба мляко от училище. Благодарение на усилията на местна жена, няколко дни по-късно ЧЕТИРИ ЛАПИ взе все още слабото животно под крилото си и започна да възстановява здравето му. Жребчето беше кръстено Сами - на Самир, едно от момчетата, спасили живота му. Сега то е на строга диета, расте бързо и има големи шансове един ден да стане здрав кон.

За жалост, често се случва кончета да бъдат изоставяни – и често по същата причина, която оставя десетки хиляди животни без дом всяка година. Собственикът на животното, което е родено в югозападна румънска община, е сметнал новороденото за твърде грозно и го оставил край пътя. За щастие там то било намерено и прибрано от двете деца. Без спешната помощ, която момчетата са му оказали с мляко от училището си, животното не би оцеляло много дълго.

Сега Сами пие 16 литра дневно
Жената, която го поела, бързо пуснала молба във Фейсбук за намиране на дом за Сами. Клуб по езда в близост до Букурещ предложил да приюти кончето, докато то стане достатъчно силно, за да бъде осиновено. ЧЕТИРИ ЛАПИ поема всички текущи разноски, които включват 16 литра мляко с добавени витамини всеки ден, които ще изправят кончето на крака много скоро. Сами изглежда напълно спокоен с хора около себе си, които прекарват много време в грижи за него. Много репортери и любители на животните, чули за историята, посещават конюшнята, за да го видят: и откриват един самоуверен млад кон, който се е научил отново да се доверява на хора.


© VIER PFOTEN/Roxana Radu and Sebastian Proksch

© VIER PFOTEN/Roxana Radu and Sebastian Proksch

печат