VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Коне под опеката на ЧЕТИРИ ЛАПИ


Пет едногодишни кончета се нуждаят от любящ дом

ЧЕТИРИ ЛАПИ търси опитни почитатели на конете, готови да осиновят жребчетата, които в момента живеят в Румъния

Когато петте животни са много малки, те стават свидетели на бруталното отвличане на цялото си стадо, което ги разделя от майките им. ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да спаси повечето диви коне и да ги върне в естествения им хабитат по делтата на Дунав, но малките им вече са напълно зависими от човешките грижи. Имунните им системи са отслабени от тъгата, страха и самотата, които са преживели, и няколко от тях не успяха да преживеят станалото. Но оцелелите вече са на годинка – и пет от тях все още чакат нов живот.

Хранени от бутилка и лекувани от Овидиу Росу, ветеринар към ЧЕТИРИ ЛАПИ, кончетата бяха изправени през следващото предизвикателство – да преживеят една много студена зима. Беше уредено временно настаняване в приемен дом, където доброволци продължиха да се грижат за тях. Там малките откриха отлични условия за живот, медицински грижи и храна. ЧЕТИРИ ЛАПИ пое всички разноски, докато състоянието им се подобряваше все повече и повече. Сега те са готови за осиновяване, но пет от тях не можаха да бъдат настанени в Румъния. След дълга битка за благосъстоянието на тези млади животни, всички се надяват, че те ще намерят постоянен, любящ дом.

Търсят се осиновители!

Това са възпитани, любопитни и игриви млади коне, на възраст между 15 и 16 месеца, които заслужават ново начало и живот без страдания и мъки. ЧЕТИРИ ЛАПИ се надява, че повечето от тях ще могат да останат заедно.

 


Марусия

© FOUR PAWS / Alexandra Floares

Спокойно, послушно момиче, което обича компанията на други коне, както и на котки и кучета. Марусия обича да тича в група и е много привързана към Рейни. „Пелетс” за млади коне е любимата ѝ храна.


Рейни

© FOUR PAWS / Alexandra Floares

Рейни е най-малкият от кончетата и леко изостанал в развитието си. Той е много спокоен и мил – и също много привързан към доведената си сестра Марусия. Рейни никога не създава проблеми, почти сякаш е невидим. Донякъде прилича на млада сърна – от там и името му.


Стелута

© FOUR PAWS / Alexandra Floares

Стелута е може би най-красивото конче от делтата на Дунав. Тя има червена козина с малка бяла звезда на челото. Има много остър ум, смела е, много авантюристична, и в същото време възпитана.


Негруту

© FOUR PAWS / Alexandra Floares

Негруту е най-социалният от конете. Той обича да бъде сред хора и е изключително любопитен и любознателен. Когато нещо му се стори интересно, той просто трябва да се приближи и да го проучи.


Мара

© FOUR PAWS / Alexandra Floares

16-месечната Мара е най-голямата в групата – тя е много независима и весела. Мара се разви много по-бързо от доведените си братчета и сестричета. Обича да се търкаля в снега или, всъщност, в каквото ѝ попадне. Въпреки че не е от най-социалните коне, тя никога не е правила опит да разстрои някого. Все пак обича компанията на други коне и кучета.


печат