VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Нов дом, изпълнен с любов, за кобилите от Корбеанка

2013-02-21

ЧЕТИРИ ЛАПИ и румънската група за защита на животните GIA успяха да намерят подходящи приемни семейства за всички кобили, предложени наскоро за осиновяване. След драматичното спасяване на 26 коня, гледани в ужасни условия, както и последвалата няколкомесечна съдебна битка за попечителството им, три двойки животни останаха под грижите на двете организации. Всички тези шест коня се нуждаят от специални грижи и адекватни условия за отглеждане. Това направи търсенето на нов дом за тях относително трудно.


До края на миналата година обаче както Ийзи, така и Алба, на възраст съответно 12 и 14 години, както и двете по-възрастни кобили – Реджина и Бабун, бяха осиновени от две съпричастни семейства, имащи възможността да им осигурят всичко, от което се нуждаят, за да се възстановят от преживяното страдание. Двата жребеца Коелан и Биг Бели остават в Корбеанка, където за тях се полагат грижи, докато екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ все още се надява да намери добро и дългосрочно решение за тяхната съдба.

 

Реджина и Бабун са над двадесетгодишни – една достопочтена възраст за коне. Ето защо те се нуждаят от тихо, просторно ограждение, където да могат да прекарат достойно и защитено последните си години. След като за всеобщо облекчение формалностите по осиновяването и проверките на произхода на конете приключиха, членове на екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ и GIA ги заведоха във ферма във Фрумусани, близо до Букурещ. Тук те имат изцяло на свое разположение голям двор и любящо семейство, което да се грижи за тях.


Възвръщане на вярата в хората

По-младите кобили Ийзи и Алба, и двете показали уравновесен характер, бяха осиновени от хора, живеещи близо до Брасов. Там им бяха осигурени току-що построени, модерни конюшни, като двете животни най-накрая се учат да се доверяват отново на хората и се забавляват, играейки по цял ден навън. Околността им осигурява много място, в което да живеят според нуждите си. Всеотдайният екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ, който проведе спешната операция по спасяването на тези животни, е много доволен от изхода й и е щастлив, че бъдещето на четирите кобили е в добри ръце.


печат