VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Нов дом за жребчето Стелика

2013-02-21

Спасяването на дивите коне, уловени незаконно в делтата на р. Дунав в Румъния беше една от най-драматичните операции, проведени от ЧЕТИРИ ЛАПИ през 2011 г. И докато повечето възрастни коне скитат отново из естественото си местообитание още от края на миналата година, девет жребчета останаха под грижите на международната организация за защита на животните. Причината за това се крие във все още крехкото им здраве. Мнението на експертите бе, че суровата румънска зима щеше да представлява твърде голяма заплаха за него, въпреки значителния напредък, отбелязан от младите животни през последните месеци, прекарани под интензивните грижи на малък екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ в ограждение край Кардон. В крайна сметка се взе решение кончетата да бъдат предложени за осиновяване, тъй като скоро ще бъде твърде късно те да бъдат просто освободени.


Жребчето Стелика, чийто случай беше най-сериозен, а животът му висеше на косъм в продължение на седмици след откриването му, вече си намери чудесен нов дом: ветеринарният лекар от ЧЕТИРИ ЛАПИ д-р Овидиу Росу ще продължи да се грижи по най-добрия възможен начин за младия кон, чиято воля за оцеляване очарова целия екип.


Едно по-добро бъдеще за деветте коня от Кардон

Тъй като метеорологичните условия в Кардон направиха невъзможно продължаването на работата в ограждението, групата беше разделена на две според нуждите на конете. Половината от тях бяха заведени в Гюргево, на 60 км южно от Букурещ, където бяха оставени под грижите на двама доброволци, участващи в проекта от самото му начало. Другите четири кончета са приютени от местен фермер, който иска да помогне, докато за всяко от тях бъде намерен топъл дом. Това се смята за най-доброто решение по отношение на бъдещето на животните.


печат