VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ лекува кон с тумор в Летея

2013-07-15

На 13 юни екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Румъния получи обаждане от местен клиничен помощник, че по време на разходка из горите на Летея турист е забелязал кон с „голяма възпалена бучка“ под едното око. Описанието звучеше много опасно, затова екипът реши да помогне незабавно.

 

Малко след пристигането си екипът ни намери жребеца. От разстояние бучката приличаше на тумор, нападнат от личинки. Специалистите ни упоиха коня и го прегледаха отблизо. Прегледът установи огромен тумор – по-скоро папилом – нападнат от стотици мухи и личинки, и растящ до вътрешния ъгъл на окото. За щастие самото око не беше засегнато. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ оперира тумора, което се оказа много трудно поради близостта му до окото, и за щастие успя да го премахне напълно. Операцията отне около два часа, след което конят получи силен антибиотик и обезболяващи. Раната беше превързана, за да се предпази от инфекция и личинки, а като допълнителна предпазна мярка беше напръскана със спрей против мухи. Конят се събуди спокоен и се върна при групата си.

 

На следващия ден екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ се върна и откри коня близо до мястото, където го беше оставил – да пасе спокойно заедно с групата си. Превръзката все още беше на мястото си и, доколкото се виждаше от разстояние, изглеждаше чиста.

 

Екипът помоли местния клиничен работник, който ни повика, да наглежда коня, за да сме сигурни, че няма да има усложнения от операцията. Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ от своя страна обеща да се върне в Летея, ако конят има други проблеми за в бъдеще.


печат