VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Успешно осиновяване по Коледа:


Румънските кончета имат нов дом!

След дълго търсене ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да намери нови собственици на група коне, които са преживели големи страдания. Животните бяха под грижата на екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ в продължение на повече от година. Като малки те били отделени от майките си, когато стадото им било заловено и затворено незаконно. Благодарение на няколкомесечни интензивни усилия повечето от дивите коне бяха спасени през 2011 г. За травматизираните кончета обаче животът на свобода вече не е опция. Опитни специалисти ги гледаха, докато състоянието им се подобри и могат да бъдат осиновени. Тъкмо навреме за Коледа начинанието пожъна успех за всички тях. Негруту и Стелута сега живеят в хубава конюшня с ливада в Румъния, докато Марусия и Мара намериха нов дом в южна Унгария.

Младите животни бяха отгледани от хора и изпитваха трудности в преодоляването на преживяната травма. Ветеринарният лекар на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Овидиу Росу, направи всичко възможно да засили отслабналата им имунна система. С помощта на даренията и доброволците на място, кончетата преживяха необичайно студената зима на миналата година. С настъпването на лятото стана ясно, че са направили значителен напредък, и някои от тях бяха успешно осиновени. За последната група обаче беше нужен международен призив за намиране на осиновители. Гледачите и ветеринарните лекари, които се грижиха за кончетата толкова дълго време, както и всички хора, които подкрепиха тяхното възстановяване и борбата им за оцеляване, сега могат да въздъхнат с облекчение. Най-сетне кончетата ще започнат нов живот!

Пристигането в Унгария
Марусия и Мара бяха последната група, която напусна временния дом в Румъния. През втората седмица от декември те бяха преместени в Унгария, където пристигнаха невредими и бързо започнаха да се адаптират. С голямо удоволствие те започнаха да ядат сено и слама, а апетитът е най-добрият индикатор за това колко добре се чувстват. Те получават фураж по три пъти на ден: овесът и царевицата бяха нови за тях, а люцерна винаги са обичали. За момента са под карантина, но пак имат няколкостотин квадратни метра на разположение, които определено оползотворяват. Любопитни и жизнени, те проучват новата си среда. По-късно към тях се присъединиха и две магарета, с които се разбират отлично. Марусия и Мара станаха много по-доверчиви и позволяват да бъдат чешани по врата. Най-сетне имат щастливо бъдеще пред себе си!

 
печат