VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Втори сезон от проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ за ограничаване на раждаемостта в Летеа

2015-02-16

© FOUR PAWS

ЧЕТИРИ ЛАПИ продължава с проекта си в Летеа, Румъния за ограничаване на раждаемостта на дивите коне като и този сезон ще бъдат направени контрацептивни ваксинации. Между декември 2014 и януари 2015 румънският екип от ветеринарни лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ упои и ваксинира 22 кобили и постави втора ваксина на 16 от общо 100 от тях, които миналата година бяха имунизирани.


Наскоро ръководството на биосферният резерват в румънската Делта на Дунав (ARBDD) предложи пълната си подкрепа за проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ. В зависимост от резултатите те имат намерението да приложат същите действия и с останалата част от диви коне в Делтата на Дунав.  По тяхна молба, Националното ръководство на горите (Romsilva) позволи на екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ да получи достъп до наскоро заградената гора в Летеа, където се намират част от конете.© FOUR PAWS

Местната популация на конете изкара зимата в отлични условия с помощта на ветеринарните лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ, които се грижиха за здравето им.

 

Според въздушно преброяване, което се проведе през април 2014, резерватът Летеа е населен от приблизително 500 диви коне. Преброяването ще бъде обновено през идните седмици.


печат