VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Помощ за Малчик

2020-01-10

© FOUR PAWS |

Помощ за котарака Малчик - поредна жертва на работещ автомобилен двигател

 

Освен студ, зимата носи и много беди за бездомните котки. Мъчейки се да се спасят от измръзване, много често те попадат в коварния капан на някоя паркирана кола с топъл двигател. Сгушени на топло под капака и скрити от света, те дори не подозират какъв ужас може да ги сполети ако двигателят на колата бъде запален. Именно това се случва с бедния Малчик 

 

Котаракът е намерен заклещен под капака на кола, с открита фрактура на лявото краче и съмнения за тежка фрактура и на дясното. В края на октомври му бе направена операция в ЦВК (Централна ветеринарна клиника) на двата пострадали крайника, след която последва и антибиотично лечение в клиниката ни в Банкя.   

 

В момента  състоянието на Малчик се подобрява с всеки изминал ден, като дори започва да проявява завиден апетит. Предстои му контролна рентгенография и повторен преглед в ЦВК. Надяваме се съвсем скоро да можем да му търсим и нов дом с любящи стопани. Засега обаче, за да оздравее напълно, се налага да продължи медикаментозното му лечение и престой в клиниката ни. До момента за лечението му са похарчени над 1300лв., като сумата ще продължи да нараства. 

 

Можете да подкрепите възстановяването на Малчик и клиниката ни за бездомни животни в Банкя, като дарите за неговото лечение чрез PayPal .

 © FOUR PAWS |

Дари за Малчик през Pay Pal


 

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в клиниката ни в Банкя полага непрестанни усилия и грижи за младия котарак, за да може той да се движи свободно и да играе на воля отново. 

 

За да помогнете на Малчик, можете да направите дарение през PayPal. Или да подкрепите фондацията ни, чрез някоя от останалите дарителски опции.

 

За да се предотврати подобен инцидент през зимните месеци, съветваме да бъдете предпазливи, наблюдателни и шумни около колите си! 

 

Преди да включи човек двигателя е най-добре да почука по капака на колата или да натисне клаксона и да изчака десетина секунди. Нека заедно помогнем да се намали броя на пострадали от запален двигател котки!  


Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ви благодари!


печат