VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Кастрация на бездомни котки в София


На 4-и април 2011 г. за първи път се отбеляза Световният ден на бездомните животни. ЧЕТИРИ ЛАПИ избраха именно този ден за началото на първия проект за кастрация на скитащи котки в София. Онези столичани, които се грижат за улични котки, вече ще могат да се погрижат и за това животните да не се възпроизвеждат. В София винаги е имало бездомни котки, но с намаляването на скитащите кучета броят им се очаква да се увеличи. Общината не предвижда средства за кастрационни програми за котки и затова ЧЕТИРИ ЛАПИ реши да помогне.

Всеки желаещ да се възползва от възможността да кастрира улична котка ще трябва да вземе талон от офиса на ЧЕТИРИ ЛАПИ и да отведе животното в някоя от клиниките, с които организацията си партнира. Там за операцията няма да се заплаща, като стойността й се покрива изцяло от ЧЕТИРИ ЛАПИ.

ЧЕТИРИ ЛАПИ се надяват по този начин да стимулират и едно по-отговорно отношение към бездомните котки и да убедят хората, че грижата за тези животни не свършва само с това да бъдат нахранени. ЧЕТИРИ ЛАПИ осъществява успешно подобни проекти в страни като Швейцария, Австрия и Германия, където броят на дивите и бездомните котки също се увеличава.

 


печат