VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Помощ за Рафи

2019-06-27

© FOUR PAWS| Hristo Vladev

Рафи е куче с нелека съдба и въпреки крекхата си възраст, той вече е минал през доста перипетии. Взет е от незаконен развъдник в Радомирска област,  след известно време собственикът на Рафи забелязва изменения и изкривявания на двете задни крачета, а малко след това е изоставен.

 

Случайни минувачи са го намерили покрай хълмовете в Пернишко, кожа и кости, почти умрял от глад и жажда. Не се знае колко време е стоял там без да има достъп до храна и вода. Хората са се погрижили за Рафи, завели са първо на лекар, където са оказали спешна помощ на кучето, а след това пътят му го е отвел в пернишкия приют.

 

От приюта в Перник се обърнаха към Фондация „Четири лапи“ за помощ.

След преглед със специалисти, се установи, че заболяването на Рафи e патерална луксация вследствие на генетична деформация на фемура и тибията (изместване на капачката на коляното вследствие на деформация на бедрената кост и пищяла). То се предава генетично и е резултат от неправилно развъждане и нехайство. Болестта на Рафи е придружена с много силни болки. Това се усложнява допълнително и от големината на животното, която придава допълнителна тежест на засегнатите крайници. Необходима е незабавна операция, в противен случай животното ще остане инвалид за цял живот.

 

Д-р Златинов от ЦВК се съгласи да оперира Рафи, като са необходими специални импланти, поръчка от Швейцария. Операцията представлява частично протезиране на колянната става и корекция на бедрената кост и пищяла. Уникална e за България, тъй като от една страна кучето е много едро, а от друга - трябва да се оперират и двата задни крайника.

 

Първо ще бъде опериран единият крак, а след възстановителен период от около 4 седмици - и втория. Цената на първата операция е 4000 лв., от които вече са събрани половината.

Помогнете на Рафи да живее живот без болка и да може да се движи нормално! Той го заслужава!

Вижте как можете да дарите за него ТУК

 

 


ДАРЕТЕ ЗА РАФИ


2U2B2247__1024x683_.jpg 2U2B2363__1024x683_.jpg 2U2B2666__1024x683_.jpg 2U2B2154__1024x683_.jpg
печат