VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Кастрационният проект в Украйна ще продължи


Повече от 6 000 животни бяха кастрирани и лекувани

Фаза 1 от кастрационния проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Украйна беше пълен успех: Така можем да обобщим инициативата до този момент. Вчера на пресконференция, дадена в министерството на екологията и природните ресурси в Киев, ЧЕТИРИ ЛАПИ потвърди, че продължава работата в Украйна. Доктор Амир Халил, ръководител на отдел „Развитие на проекти” към ЧЕТИРИ ЛАПИ, представи резултатите от инициативите Грижа за бездомните животни и Спасяване на мечки, както и бъдещите планове и цели на организацията през идните месеци.


Между 23 април и 31 юли 2012г. повече от 6 000 бездомни животни, предимно кучета, бяха кастрирани, ваксинирани и лекувани в пет града на Украйна – Киев, Лвов, Донецк, Запорожие и Луцк. Не само ЧЕТИРИ ЛАПИ, но и заместник-министърът на екологията и природните ресурси Димитрий Мормул, нарекоха проекта голям успех. Той благодари на ЧЕТИРИ ЛАПИ за работата ѝ и допълни: „ЧЕТИРИ ЛАПИ е професионална организация за защита на животните с високо качество на работа, която министерството ще продължи да подкрепя, както може, и особено по правните въпроси, касаещи защита на животните”.

На пресконференцията присъства и господин Генадий Давидоф, заместник-председател на главната комисия в министерството на екологията и природните ресурси към държавната администрация, който изрази подкрепата на град Киев към работата на организацията. Столицата се надява проектът Грижа за бездомните животни да продължи в Киев и киевския регион.

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ беше подкрепен от повече от 150 доброволци, ветеринарни лекари и експерти от над 18 държави, които с радост помагаха на животните в нужда.


31 юли беляза и края на първа фаза от работата на екипите в Запорожие и Донецк. На пресконференцията на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Запорожие преди два дни заместник-кметът Свиркин Дмитро също изрази благодарността си. „Хората от нашия град обичат животните и искат да решим проблема с бездомните кучета по възможно най-хуманен начин. Много сме доволни от резултатите от проекта и ще направим всичко по силите си, за да продължим съвместната си работа с ЧЕТИРИ ЛАПИ”, каза той.

Координатор проекти Ана Томеску е щастлива от постиженията на екипа. „Запорожие е един от най-добрите примери за успех, когато говорим за проекта Грижа за бездомните животни. Всичко мина гладко и екипът успя да си свърши работата добре. Прекарахме един месец в Донецк и също бяхме трогнати от реакциите на хората към работата ни”, каза тя. Както виждате на снимката, хората носеха подаръци на екипа, а на Анка дори бе връчена грамота от местна неправителствена организация.

Както вече споменахме, това беше едва първата фаза на проекта. ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи да работи в Украйна, кастрирайки бездомни животни в мобилните си клиники. Фокусът ще бъде върху обучаването на ветеринарни лекари и сътрудничеството с НПО, приюти и градове, подкрепящи метода на ЧЕТИРИ ЛАПИ за справяне с проблема с бездомните животни по устойчив и хуманен начин.


печат