VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Пореден успешен проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Белица


Бездомните кучета в град Белица намаляват с всяка изминала година благодарение на екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ

За пета поредна година екип на организацията за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ кастрира, ваксинира и обезпаразитява безстопанствени и дворни кучета и котки в град Белица. Програмата е част от проекта „Грижа за бездомните животни” и цели трайно намаляване на полулацията им по хуманен начин. До момента са били кастрирани 42 кучета и 3 котки, а 78 животни са били ваксинирани или обезпаразитени.

В началото на миналата седмица екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира ежегодния си проект за кастрация на бездомни и дворни кучета и котки в град Белица. След като бъдат оперирани в мобилната клиника на организацията, всички заловени животни биват ваксинирани срещу бяс, обезпаразитени и върнати по местата, от които са заловени, каквито са изискванията на Закона за защита на животните. Всяко обработено от ЧЕТИРИ ЛАПИ куче може да бъде разпознато по синята пластмасова марка на ухото.По време на проекта екипът ни е постоянно търсен от хора, които искат домашните им животни да бъдат ваксинирани против бяс. Това ни дава възможност да ги убедим да ги кастрират, за да се избегне изхвърлянето на нежеланото им потомство, което е една от основните причини за големия брой на бездомни животни.


За последните пет години ЧЕТИРИ ЛАПИ са кастрирали над 300 кучета в град Белица, като тенденцията е към намаляване. Резултатите от проекта са повече от красноречиви – през изминалата седмица броят на кастрираните кучета в Белица е 42 за разлика от 2008г., когато в рамките на 7 дни са били кастрирани 103 кучета. Този спад показва, че методът на „залавяне, обработване и освобождаване” работи ефективно дори без наличието на функционираща система за контрол и регистриране на домашните любимци.печат