VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

„Четири лапи“ стартира двуседмична кастрационна кампания в Елин Пелин

2018-04-17

© Hristo Vladev | FOUR PAWS

Екип за работа с безстопанствени животни на „Четири лапи“ започна проект за кастриране на улични и дворни кучета и котки на територията на община Елин Пелин. Проектът стартира на 16 април и ще приключи на 27 април 2018 г., като през това време ще обхване възможно най-голяма част от населените места в общината. Всички обработени животни ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс. Кучетата ще бъдат маркирани със синя ушна марка и ще имат поставен микрочип, съгласно изискванията на българското законодателство, а кастрираните котки ще могат да бъдат разпознати по изрязаното връхче на едното ухо и татуировъчния номер на другото.

Очаква се да бъдат положени грижи за около 150 животни.

 

Екипът на фондация “Четири лапи” се състои от двама ветеринарни лекари, един техник и двама хващачи на животните, които пристигат със свои оборудван бус за транспорт на животни и мобилна амбулатория, която ще бъде разположена на територията на държавната ветеринарна лечебница на бул. “Никола Петков” № 39 в гр. Елин Пелин. Всеки, който има желание да осигури кастрация за дворно или улично животно, за което полага грижи, може да си запише час на телефонния номер на мобилния екип на „Четири лапи“: 0888 00 23 85.

 

„Четири лапи“ активно съдейства на представители на местната власт, които имат желание да прилагат разпоредбите на българското законодателство за ефективно намаляване на броя на безстопанствените кучета и котки на своя територия. От 2008 г. досега екипи на организацията са обработили близо 20 000 животни в общини от цялата страна, като по този начин е предотвратена появата на улицата на стотици хиляди скитащи животни. От 2008 г. местната власт е задължена да организира кастрационни кампании, за да се ограничи възможността за размножаване на уличните животни, както и да въведе контрол върху собствениците на домашни любимци, за да се блокира потока на изоставени на кучета и котки. От 2017 г. всички домашни кучета трябва да бъдат с поставен микрочип, който да позволи проследяемост на собственика на животното. За съжаление, прилагането на разписаните в българското законодателство мерки е на изключително ниско ниво, като до момента няма наложени санкции на представители на местната власт за бездействие или нарушаване на законовите разпоредби по отношение на мерките за намаляване на броя на безстопанствените животни.20180417_elin_pelin__2_.jpg 20180417_elin_pelin__3_.jpg 20180417_elin_pelin__4_.jpg 20180417_elin_pelin__5_.jpg 20180417_elin_pelin__6_.jpg

Ако искате да подкрепите дейностите на "Четири лапи," можете да го направите по следните методи от тук.

Благодарим!


печат