VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Румъния: Барикада на пътя, за да се спре камион пренасящ незаконно избити бездомни кучета

2014-09-15

20 члена на ЧЕТИРИ ЛАПИ блокираха пътя, през който минава камион, пренасящ трупове на незаконно убити кучета от Управлението за наблюдение и защита на животните в Букурещ (ASPA). Протестът беше мирен, по време на който участниците призоваха министър-председателя Понта да сложи край на незаконното избиване на бездомни кучета.


Полицията откри трупове на незаконно убити бездомни кучета

По време на протеста ЧЕТИРИ ЛАПИ се обади на полицията и отправи молба да отворят камиона и да провери за незаконни вещества използвани за убиването на бездомните кучета. Въпреки молбата, първоначално полицейските служители отказаха да отворят камиона. След три часа в напрегнати преговори, полицията претърсиха превозното средство, което пренасяше труповете. Конвой от пет полицейски коли придружиха камиона до двора на полицейското управление, където го отвориха. „Моментът на отваряне на камиона беше потресаващ. Миризмата накара полицейските служители да направят крачка назад,” обясни Габриел Паун, директор на кампаниите в ЧЕТИРИ ЛАПИ, единственият представител на ЧЕТИРИ ЛАПИ, който беше допуснат. „Един служител в Криминално-следователския отдел влезе в камиона пълен с контейнери с наскоро убити кучета.”© VIER PFOTEN | Matthias Schickhofer

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава за спазване на новоприетия закон

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава полицията да прилага закона и решението на Апелативния съд в Букурещ, който прекрати методологичните норми на закона за избиване на кучета на 20 юни 2014. „Сериозни правни стъпки от страна на полицията срещу нарушителите са единствения начин да бъде изпратено съобщение до всички свързани с избиването на кучета в Румъния”, каза Габриел Паун.© VIER PFOTEN | Gabriel Paun

Повече от 8,000 бездомни кучета убити от 20 юни насам

Според скорошно изявление направено от координатора на ASPA Разван Банеску, повече от половината 16,000 убийства на безстопанствени кучета в Букурещ са били извършени след 20 юни.


Компания за управление на биологичните отпадъци унищожава труповете на бездомните кучета

ЧЕТИРИ ЛАПИ установи, че камионът принадлежи на румънската компания „Stericycle”, която е била наета от ASPA да транспортира и унищожи труповете на безстопанствените избити кучета в общинските обори.


печат