VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Солидарност за бездомните кучета в Румъния: Подкрепете осиновяването, не убиването!

2013-09-27

Днес ЧЕТИРИ ЛАПИ започва акции в подкрепа на румънските бездомни кучета в три големи европейски града. Собствениците на кучета и техните любимци ще изразят своята позиция,че масовото умъртвяване не е нито хуманен, нито ефективен метод за разрешаване на проблема с бездомните животни

© FOUR PAWS / Elisabeth Blum

Тази седмица новините за бездомните кучета в Румъния не са добри: В сряда румънският конституционен съд прие закона за „евтаназията”, пренебрегвайки волята на граждани от цяла Европа, международните споразумения и молбите на европейските институции. Новият закон, вече одобрен от президента Бъсеску, разрешава заловените кучета да бъдат умъртвени, ако не им бъде намерен собственик до 14 дни.


Международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ, която е кастрирала и лекувала повече от 100.000 бездомни кучета в Румъния от 2001 г. насам, ще продължи да се бори. Габриел Паун, ръководител кампании към ЧЕТИРИ ЛАПИ коментира: „Започнахме кампания на национално ниво за осиновяване на бездомни кучета и вече имаме няколко щастливи истории. Все повече румънци са готови да осиновят куче от улицата, което сега е единственият начин тези животни да бъдат спасени. ЧЕТИРИ ЛАПИ предлага безплатни медицински грижи за новия четирикрак член на семейството -кастрация, обезпаразитяване, регистрация, чипиране и транспорт до новия му собственик”.


За да привлече повече внимание към осиновителната кампания, организацията ще „вдигне лапи” в три големи европейски града. Собствениците на кучета във Виена, Хамбург и Амстердам ще призоват властите, че бързо решение не съществува и че осиновяването е една важна част от устойчивото разрешаване на проблема с бездомните кучета – редом със систематичната кастрация, чипирането и регистрирането, както и ефективните наказания за изхвърлен домашен любимец.

 

Повече от 80.000 подръжници от целия свят изпратиха молба към румънските кметове да дадат шанс за живот на бездомните кучета: www.four-paws.org/nokilling. „Открито се обръщаме към ветеринарните лекари и кметовете да обединят сили с нас. Сега оставяме на съвестта на кметовете да решат да не убиват, а вместо това да одобряват бюджети за приюти в своите общини и да подкрепят осиновителната кампания”, завършва Паун.

 


печат