VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Гривица – история за чудотворно оцеляване


© George Nedelcu/VIER PFOTEN

В сряда (2 октомври 2013 г.) екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ реагира на обаждането на жена, живееща в района на ЖП гарата в Букурещ, относно дружелюбно куче в квартала й, което съседите хранят. Като по чудо кучето оцелява след ужасно нападение с тежък предмет, което откъсва горната му челюст и счупва долната. Нашите ветеринарни лекари й оказаха първа помощ (кучето е женско и се казва Гривица) и я заведоха на рентген, за да преценят уврежданията.


© George Nedelcu/VIER PFOTEN

Кучето беше оперирано от ветеринарен екип, състоящ се от лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ и клиника Ортовет, на 4 октомври. Раните бяха почистени, а счупените кости – наместени, за да се намали рискът от инфекция. В момента кучето е добре, може да се храни и да пие вода, а възпалението е намаляло значително.


© George Nedelcu/VIER PFOTEN

В четвъртък Гривица беше преместена от клиника Ортовет в приюта Сперанта, където получи хубаво жълто легълце в специално помещение. Въпреки травмите и сериозността на нараняванията си, тя е в добро настроение, а здравето й се подобрява. Вече може да яде консервирана храна сама, обича да я галят и чешат, и маха с опашка всеки път когато я повикат. След две седмици я чака и втора операция, в която лекарите ще се опитат да поправят дихателната й система, за да може да диша и през носа, не само през устата.


Много хора в социалните мрежи вече изявиха желание да осиновят Гривица. Тя е много позитивно и мило същество въпреки станалото. Полицията е започнала разследване.

Ветеринарният екип се състои от д-р Юстин Гиреа от клиника Ортовет и нашите лекари Анка Томеску и Овидиу Росу.


печат