VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Мащабна кастрационна програма ще стартира в Букурещ

2013-02-08

Едногодишно сътрудничество бе подписано между ЧЕТИРИ ЛАПИ и Градския съвет

3.05.2012, Букурещ


ЧЕТИРИ ЛАПИ Румъния и Градският съвет на Букурещ подписаха споразумение за стартиране на мащабен кастрационен проект в румънската столица. Кампанията, организирана по инициатива на Градския съвет, ще продължи една година – от 1 септември 2012 до 31 август 2013г.


В този период екипите от ветеринарни лекари и клинични работници на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще залавят, кастрират, ваксинират и регистрират бездомните кучета и котки. Операциите ще се извършват в клиника на Градския съвет, както и в мобилните клиники на фондацията.
„Искам да благодаря на моите стари приятели от ЧЕТИРИ ЛАПИ, с които имахме удоволствието да работим миналата година. Решихме да продължим сътрудничеството си, защото в миналото винаги са изпълнявали дадените обещания”, заяви днес Сорин Опреску, кмет на Букурещ. „Някои казват, че проблемът с бездомните животни може да се реши за една нощ, но по мое мнение това е възможно само ако се извика националната гвардия и кучетата се избият. Фразата „масова евтаназия” не съществува в речника ми и не съвпада с професионалната ми етика. Това е лудост! Благодаря на представителите на гражданското общество за помощта им и им обещавам пълната си подкрепа”, добави кметът.Съгласно споразумението ЧЕТИРИ ЛАПИ ще кастрира кучетата и котките, а от общината гарантират, че нито те, нито партньорите им ще предприемат действия за убиване или нараняване на животни.

„Това споразумение е една голяма стъпка напред за решаването на проблема с бездомните животни в Букурещ. Радваме се, че властите осъзнаха, че единственото ефикасно решение за проблема е кастрацията. Не искаме животни по улиците – напротив, искаме да ограничим размножаването им. Това е причината да се включим с пълна сила в такъв голям проект”, каза Анка Томеску, координатор по програмата „Грижа за бездомните животни” към ЧЕТИРИ ЛАПИ Румъния.

Последната акция за кастрация на бездомни кучета и котки в Букурещ беше проведена от ЧЕТИРИ ЛАПИ между септември 2011г. и март 2012г. До началото на кастрационната кампания за целия град, ветеринарните лекари на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължат кампанията, стартирана в областта на столицата.


печат