VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Бивши бездомни кучета помагат на деца със Синдрома на Даун


В продължение вече на 7 години проектът „Кучета за хората” бележи невероятен успех с помощта, оказвана на млади румънски терапевти. Тази специфична терапия, при която кучетата осъществяват директна и емоционална връзка с деца със специални нужди, работи особено добре при наличието на симптоми на аутизъм. Корнел е един от младите пациенти с такива прояви. Сега той е на 6 г. и, подобно на 8-годишната Анна, е бил изоставен след раждането си. От момента, в който му е назначена терапия с куче обаче, състоянието на Корнел започва да се подобрява постоянно.© FOUR PAWS | Anca Tomescu

Сега момчето възприема много повече от заобикалящата го среда и се учи да комуникира с околните. Постоянното присъствие на куче му е дало чувство за сигурност и комфорт, а игривият подход на терапията е събудил усещането му за взаимодействие. Анна страда от по-лека форма на Синдрома на Даун, но тя също спечели много от честите сеанси. Момичето стана по-общително, започна да учи по-бързо, а също така започна да защитава по-малкия Корнел по един забележителен начин.


Една силна връзка

Животните, които вкарват толкова енергия и радост в проекта „Кучета за хората” са били избирани в хода на проектите „Грижа за бездомните животни” на ЧЕТИРИ ЛАПИ. В процеса на кастрирането и лечението на много бездомни кучета в Румъния, вниманието на екипа на международната организация за защита на животните беше многократно приковавано от някои тях, които се отличаваха със своята активност. Няколко от тези кучета откриха своето ново житейско предизвикателство със започването на обучението им за терапевтичния проект. В повечето случаи те живеят с обучителите си, често и след пенсионирането на последните. Тези кучета ще продължат да осигуряват едно по-щастливо и жизнено бъдеще за деца като Корнел и Анна.


печат