VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Грижа за бездомните кучета – проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ

2017-03-07

© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

Никое куче не е доброволно на улицата

Бездомните кучета са резултат от човешката безотговорност. Някога домашни любимци, техните собстеници са се отказали от тях и така те попадат на улицата. Ако не са кастрирани, се размножават много бързо, което води до следващо поколение безстопанствени кучета и увеличаване на популацията, което от своя страна води до глад, разпространение на болести и конфликти между хора и животни като пътни инциденти и разнасяне на боклук от кофти в опит да си намерят храна. 


ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира своя пръв проект „Грижа за бездомните животни“ в Тайланд

Бездомните кучеа в Тайланд са около 730 000. Много от тях са болни, ранени или покрити с краста и бълхи. Тези кучета представляват постоянно влошаващ се проблем за общността, които не са в състояние да се справят сами. ЧЕТИРИ ЛАПИ е насреща, за да помогне на обществото в Тайланд чрез нашият проект „Грижа за бездомните животни,“ който стартира на остров Ко Чанг, вторият най-голям остров в Тайланд. 


Проектът ще се проведе през март, 2017 година. През първата седмица се фокурираме върху повишаване на осведомеността за хуманно отношение към бездомните кучета чрез образователни събития.© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

Как организацията е помогнала досега?

Международният проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ „Грижа за бездомните животни“ работи успешно през последните 15 години в много държави по света. Постигнатият успех е довел до едно по добро разбиране относно хуманното отношение и отговорното отглеждане на кучета както за местните власти, така и за населението. 


печат