VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Sweet 16

2018-07-27

© FOUR PAWS

Приятели, имаме нужда от вашата помощ! Получихме сигнал за изоставен развъдник за кучета и екип на „Четири лапи“ отиде на място в малко село в Северозападна България да провери случая. Попаднахме на шестнадесет сладура без стопанин, част от импровизиран развъдник за породите бордър коли и пудел. Оказа се, че собственик на развъдника е чуждестранна гражданка, която вече не живее в България и според получената информация е починала преди месец. Грижите за животните са поети от доброволци, които обаче планират живот в чужбина. Така 16-те кучета остават сами на произвола на съдбата, без подслон, храна и човешка ласка.

 

Така ние, от „Четири лапи“, попаднахме на дилема как да процедираме нататък – не можем да оставим кучетата, но и нямаме ресурса да поемем пълната грижа за тях. Част от животните ще бъдат настанени в хотел за кучета в София, а колегите от клиниката в Банкя ще се погрижат животните да бъдат опезпаразитени, ваксинирани и кастрирани.

 

Чистокръвните кучета отдавна са разпродадени, в развъдника са останали само тези със смесени породи или безпородни. Всичките шестнадесет кучета си търсят приемен или постоянен дом и осиновители! Животните са с благ характер, но леко плашливи. Поради начина им на живот се предполага, че съжителстват добре с други кучета.

 

За да сложим край на този развъдник и да не оставим кучетата на улицата в същото време, имаме нужда и от вашата подкрепа. Можете да ни помогнете по няколко начина:

 

  1. Като осиновите куче – пишете на adopt@four-paws.bg или се обадете на телефон +359 2 953 17 84
  2.  Като станете приемен дом до осиновяването на кучето - пишете на adopt@four-paws.bg или се обадете на телефон +359 2 953 17 84
  3.  Като дарите и ни подкрепите финансово. Тук можете да видите начините: http://www.four-paws.bg/bg/support-us-2/
  4. Като дарите храна – пишете на office@four-paws.bg или се обадете на телефон +359 2 953 17 84

 


печат