VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Големи котки


Част от работата на ЧЕТИРИ ЛАПИ с диви животни включва спасяването на големи котки от зоопаркове, частни собственици и развлекателната индустрия.

 

Първата ни успешна акция се състоя през 2002 г., когато четири лъвчета, използвани за снимки с туристи, бяха изпратени от Румъния в убежище в Южна Африка. Оттогава ЧЕТИРИ ЛАПИ започна усилена работа и проведе проучвания в редица държави, с цел да събере информация за условията и броя на големите котки, отглеждани в плен.

 

През ноември 2007 г. беше проведен първият ни трансфер (или спасителна акция) на два лъва от Румъния и десет лъва от Австрия. Междувременно убежището за големи котки ЛАЙЪНСРОК в Южна Африка стана дом за повече от 90 котки.

 

ЧЕТИРИ ЛАПИ продължава да събира информация за големи котки по целия свят и планира да разшири мрежата си с нови убежища и експерти.© FOUR PAWS | Karina Knapek

ЛАЙЪНСРОК

На 16-и февруари 2008-а ЧЕТИРИ ЛАПИ тържествено откри своя резерват за големи котки LIONSROCK. Събитието се случи точно три месеца след пристигането от Европа на първата група лъвове, спасени от лошите условия на живот.

 

LIONSROCK е четвъртият резерват на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Разположен на три часа път от Йоханесбург, той е дом на 36 лъва, бенгалски тигър, два леопарда, два каракала, две диви кучета и много други диви животни.

 

Преди една година, на 1-ви февруари 2007-а, ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира този уникален проект, който осигури защитата на големите котки, родени и отглеждани в плен при лоши условия.

 

 Първата фаза на проекта, включваща първите пет ограждения за лъвове,  огражденията за леопарди, тигри и каракали, както и съпътстващата инфраструктура, беше завършена през ноември 2007-а, непосредствено преди пристигането на първите нови обитатели.

 

Съвременните стандарти и дизайн отразяват твърдата политика на LIONSROCK: ловът, размножаването или търговията с хищници е строго забранена. Районът предлага огромни сектори за животните, живеещи на семейни групи, докато специално оформеният ландшафт стимулира естественото поведение. Също така се поддържа високо ниво на медицинско обслужване.

 

Площта на всеки от новите хабитати за лъвове е 25 хектара, като общата площ на резервата достига 1242 хектара.


печат