VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Нови седем лъва спасени от ЧЕТИРИ ЛАПИ


Хоуп, Арандас, Мухавиш, Амра и Хаула пристигнаха успешно в убежището за големи котки Лайънсрок след дълго пътуване, което започна със спасяването им през януари тази година. Животните били държани в ужасни условия. Придружени от Нейно Кралско Величество Принцеса Алия то Йордания и Шарифа Сара Гази, младите лъвчета направиха първи стъпки в новия си дом след като Принцеса Алия отвори вратата на клетката докато слънцето изгряваше.

Наблюдаващите събитието внимателно следяха как лъвчетата започват да изследват новата си територия в убежището на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Първоначално мъничетата ще обитават по-малка площ, за да може екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ да контролира адаптационния процес, поведението и здравословното им състояние преди да ги пусне на по-обширен терен. За Марио и Марион, два лъва, взети от зоопарк във Франция, днес Лайънсрок е безопасен рай в сравнение с индустрията за организиран лов, за която са били отглеждани. ЧЕТИРИ ЛАПИ получи информация, че двете котки били подготвени за продажба в ловен парк в провинцията Фрий Стейт в Южна Африка. След предоставяне на властите и на френския зоопарк на данните от разследването е постигнато съгласие, че лъвовете ще живеят най-добре в Лайънсрок.


Двете животни бяха силно раздразнителни след дългия полет и ръмжаха силно. А след пристигането на карго зоната на летището в Йоханесбург тепърва предстояха три часа път в камион до Лайънсрок.
В Лайънсрок първата клетка беше отворена от ветеринарен лекар, дошъл от зоопарка, където животните са прекарали първите години от живота си. За кратко Марио обърна поглед към хората наоколо, които стояха и го подканваха да продължи. Внезапно, със силно ръмжене, той изскочи от клетката и пое към новия си дом. След като впечатляващият мъжкар навлезе в непознатата територия и се настани спокойно, лъвицата Марион се присъедини към него. Тя бе твърде срамежлива, за да излезе от клетката си пред погледа на многото хора и изчака тълпата да се разотиде.


Пристигането на групата нови обитатели в Лайънсрок увеличи броя на животните в убежището до 68 екземпляра – всички спасени от живот в непоносими условия някъде по света. „Ние сме изключително доволни, че тези лъвове имат шанса на живеят достоен и спокоен живот редом до други представители на рода, далече от човешката жестокост”, споделя г-н Хелмут Дунглер, основател на ЧЕТИРИ ЛАПИ.


печат