VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Изпращаме Багира

2013-05-17

© VIER PFOTEN/FOUR PAWS | H. Pirker

На 30 април Багира, лъвицата, която ЧЕТИРИ ЛАПИ спаси от неподходящи условия на живот в България, почина в Южна Африка. Лайънсрок стана нейният дом и убежище след дълги години на страдание и мъки. Багира имаше силен дух и беше истинска лъвица по душа, въпреки недъга си.


Животът невинаги е бил такъв за Багира. Без достойнство и каквито и да било радости, тя страда години наред в бетонена клетка в България. Недохранването от ранна възраст и несъобразените с нуждите ѝ условия за живот пречупват тялото ѝ. Когато ЧЕТИРИ ЛАПИ я открива в това ужасно състояние, тя е на приблизително 16 години и деформации на гръбнака ограничават движението на задните й крака. Но се появява лъч надежда, когато медицинският преглед установява, че Багира не изпитва болка, а по-скоро има притъпено усещане на краката. ЧЕТИРИ ЛАПИ подготвя спасяването и трансфера й в Лайънсрок и Багира пристига в новия си дом през февруари 2011 г.Лъвица със специална история

Багира е първият лъв с недъг в Лайънсрок, затова получава заграждение, проектирано специално за нуждите й. За жалост добрите условия и грижи невинаги са достатъчни. Животните, които са преживяли твърде дълъг тормоз, често губят доверие в хората и на Багира й беше трудно да се чувства в безопасност. Така доброволческата програма на Лайънсрок стана второто спасение на Багира. Необходим бе само един отдаден доброволец, който прекарваше по няколко часа дневно с Багира, за да спечели доверието й и да й помогне да води по-щастлив живот. От този момент нататък тя докосна сърцата на много хора и силната й воля за живот не остави никого равнодушен.


Багира, символ на Лайънсрок

© VIER PFOTEN/FOUR PAWS

Спасяването на Багира и двете й години в Лайънсрок олицетворяват същината на работата ни в убежището и ценностите на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Твърде много животни страдат по неописуеми начини, а смъртта остава единственото им спасение. Багира беше на същия път, но ние вярваме, че е било писано пътищата ни да се пресекат и тя да се превърне в символ, ярък лъч на надежда на Лайънсрок. Историята й показва, че духът на лъва е по-силен от пречупеното тяло или тясната бетонена клетка, а достойнството тържествува с помощта на малко любов.


печат