VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Добри новини от убежището за големи котки ЛАЙЪНСРОК

2013-06-27

След първоначалния период на установяване лъвското семейство от Румъния се адаптира много добре. То беше спасено заедно с още два тигъра от румънски зоопарк, където бяха отглеждани в неподходящи условия и недохранвани. Цялото семейство лъвове живееше в тясна клетка от 40 кв. м.

 

Два месеца след пристигането им в ЛАЙЪНСРОК животните се адаптираха към новата обстановка и се наслаждават на живота в просторните заграждения. Бащата, Тарзан, придоби самоувереност. Вече обикаля новата си територия и реве редовно, за да проверява къде са останалите. Майката Сиба също се отпусна и обича да играе с двете си дъщери Хера и Сара. Новите условия за живот се отразяват особено добре на двете малки лъвици – козината им е по-лъскава, свалили са част от бебешките мазнини и вече са в много по-добра форма. Играят си много – нещо нормално за младите лъвчета.© VIER PFOTEN

При пристигането им в ЛАЙЪНСРОК обаче ситуацията беше различна. Двете малки лъвици бяха слаби, недохранени, с неправилно развита костна система. Хера имаше няколко големи открити рани, които междувременно зарастнаха. За съжаление имаше други, скрити заболявания – радиотелеграфията показа, че двете лъвчета нямат почти никаква костна плътност. Деформираните им тела са резултат от неподходящите условия и живота в студена, бетонена клетка без слънчева светлина. Екипът в ЛАЙЪНСРОК се грижи за лъвиците от месец април, като ги храни добре и лекува нараняванията им. Лапите на малките бяха особено засегнати от живота върху бетонен под, тъй като в тясната си клетка са можели да се придвижват само с лазене. Нямахме големи надежди, че Хера и Сара ще се възстановят напълно. Когато обаче ги изследвахме във ветеринарната клиника, останахме изумени: костите им са значително заякнали, зъбите им се развиват, а лапите им са напълно зарастнали. Сега експертите ги подсилват с витамини, които помагат за растежа на костите и тяхната плътност. Слънчевата светлина също допринася и малките лъвчета са много щастливи.© VIER PFOTEN

Тигрите Томи и Рива също се адаптират добре. През първите седмици след пристигането си те получаваха между 6 и 8 килограма месо дневно , което им помогна видимо да напълнеят. Сега живеят във временно заграждение, докато тяхното е в процес на изграждане. Двамата наблюдават строителните дейности с голям интерес. Особено се наслаждават на гледката от върха на конструкцията в своята зона, където обичат да се излежават. Освен това обичат да прекарват време във водния басейн.

 

ЧЕТИРИ ЛАПИ реши да отвори собствена ветеринарна клиника в ЛАЙЪНСРОК. Така ще можем да помагаме още по-добре на котки в нужда и да осигуряваме по-ефективна медицинска помощ в случаи като този на Хера и Сара.

 © VIER PFOTEN

печат