VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Шестте лъва се установиха в новия си дом в Южна Африка

2014-08-01

© VIER PFOTEN / Mihai Vasile

Шестте лъва, които неотдавна бяха преместени от холандския спасителен център в убежището за големи котки Лайънсрок в Южна Африка, се чувстват добре и се наслаждават на новия си живот под африканското слънце. Преди държани в плен, лъвовете, които са водили окаян живот в зоологически градини и циркове в Европа, бяха преместени в убежището за големи котки на ЧЕТИРИ ЛАПИ Лайънсрок в Южна Африка, за да получат живот, по-подходящ за техния вид. Откакто бяха пуснати в големите заграждения в убежището лъвовете са се приспособили към новата обстановка.


Конго, Нора и Нейда – спасени от цирк

Внушителният 11-годишен Конго и неговите сестри Нора и Нейда са били принуждавани да изпълняват номера в цирково шоу преди да пристигнат в спасителния център „Фелида”, на който преди година ЧЕТИРИ ЛАПИ пое управлението. Братята са споделяли едно заграждение в спасителния център и сега са настанени заедно в Лайънсрок. Нора, най-смелата от тях, беше първата, която се престраши да разгледа новия си дом, но скоро към нея се присъединиха Конго и Нейда. По време на престоя си в малките заграждения във „Фелида”, Конго проявяваше агресия и имаше нестабилно поведение. След преместването му в Лайънсрок, Конго е много по-спокоен. Обикаля и пази новата си територия и се изявява като лидър на стадото. Докато се приспособят напълно, лъвовете са настанени на площ от 1 хектар, след това ще бъдат преместени в още по-голямо заграждение.


Симба и Преган – немските лъвове, родени в зоологическа градина

Преган си почива в новия дом
© VIER PFOTEN | Mihai Vasile

7–годишните Симба и Преган са родени в зоологическа градина в Германия и преместени в спасителния център „Фелида” през 2012. Преган няма грива, което е резултат от това, че е бил кастриран прекалено млад. По време на приспособяването им в новите заграждения, те са настанени на площ голяма 5,000 м²  в Лайънсрок.

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Лайънсрок вече докладва, че Преган е много спокоен в новата среда и не се дразни лесно. Неговата сестра Симба показва огромен интерес към другите лъвове в съседните заграждения. Разучава границите на загражденията и вече е направила първия си опит да изреве. Хилдегард Пиркър, главен гледач на животни в Лайънсрок казва: „Това е един добър знак, че нашите лъвове се чувстват у дома си в Лайънсрок след  като се включват в ежедневния конкурс за достигане на най-високи децибели заедно с другите лъвове.”


Лъвицата Симба се наслаждава на залеза в Южна Африка
© VIER PFOTEN | Mihai Vasile

Джипси – румънската тигрица се науждае от специално лечение

Лъвицата Джипси идва от занемарена румънска зоологическа градина и беше доведена в спасителния център „Фелида” през 2009 година. 13-годишната голяма котка има недоразвити крайници и не може да се движи нормално. И поради тази причина тя беше настанена в специално заграждение голямо 2,500м² в близост до клиниката на Лайънсрок. Въпреки насърченията от страна на човека, който се грижи за нея от Холандия, тя не излезе на открито през първите четири дни от пристигането й. След като се престраши и излезе, вече има изградена дневна рутина да се разхожда до другото заграждение и да поздравява старата лъвица Шуга. Топлият и сух климат в Южна Африка е много подходящ за здравето на Джипси. Тя получава специални лекарства заедно с храната си ежедневно.


Джипси има недоразвити крайници и се нуждае от специално лечение.
© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Лайънсрок – постоянен дом за големи котки

Шестте спасени лъва се присъединиха към другите 86 лъва и тигри, всички от които са спасени от неподходящи за тях условия на живот и сега наричат Лайънсрок свой дом.

 

Обнадеждени от прогреса на лъвовете в Лайънсрок, ЧЕТИРИ ЛАПИ ще подобри ситуацията на големите котки останали във "Фелида" и планува преместването на други големи котки за в бъдеще в Лайънсрок.


печат