VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Мизия

2014-08-06

Трогателната история на кучето Гошо

По време на спасителната мисия екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да спаси няколко домашни животни, които собствениците им са били принудени да изоставят, когато нивото на водата е започнало главоломно да се покачва. Едно от тези животни е Гошо, който чакаше да бъде спасен в кокошарника.

 

Ето го и видеото от неговото спасение:ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да спаси много от засегнатите от наводненията животни.
© FOUR PAWS | Hristo Vladev

2014-08-11 - Приключи спасителната мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Мизия

 

В неделя приключи спасителната мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Мизия. Мизия е един от районите, засегнати от опустошителните наводнения през изминалата седмица. Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ беше в засегнатия район в продължение на една седмица и осигури медицинска помощ и храна за животните. Екипът раздаде 9 тона храна за домашни и селскостопански животни, пострадали при наводненията и по този начин успя да нахрани повече от 4000 животни и да им осигури храна за през следващите 10-14 дни.


Мизия все още на места е под вода

Продължава изпомпването на водата в Мизия, обаче все още има райони, които са изцяло под вода. Много от първоначално евакуираните хора (около 900) не могат да се върнат по домовете си, защото къщите им са разрушени и голяма част от тях са необитаеми. Въпреки това, повечето от тях посещават къщите си, за да проверят и нахранят животните, които е трябвало да оставят след себе си с предоставената храна от ЧЕТИРИ ЛАПИ.


Много животни са прекарали дни в наводнените къщи преди да бъдат спасени.
© FOUR PAWS | Hristo Vladev

Няколко хиляди животни са се удавили

Българските власти започнаха събирането на труповете на удавените животни от достъпните райони. Техният брой не може да бъде изчислен, но са хиляди.


Храната вече може да бъде раздадена
© FOUR PAWS | Hristo Vladev

2014-08-08 – Най-накрая хранате може да бъде раздадена

Работата на ЧЕТИРИ ЛАПИ в наводнените райони в Мизия продължава. За ежедневните ни задължения в района получаваме подкрепата на Министерството на вътрешните работи. Беше ни предоставен склад, в който можем да съхраняваме храната за селскостопанските и домашни животни. От днес започваме раздаването на храна, защото нивото на водата вече бавно спада. Спасителната мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи и през следващите дни, за да бъде помогнато на повече животни засегнати от опустошителните наводнения и да им бъде осигурена храна и медицинска помощ.  


2014-08-07 - Трогателните моменти, когато човек види оцелелият си домашен любимец осмислят усилията ни

Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ, който е на място в бедстващите райони в Мизия, България продължава да спасява животни в наводнените райони. Днес, екипът се срещна с животновъдка, на която животните й бяха спасени предишния ден от ЧЕТИРИ ЛАПИ. Тя не се беше завръщала в Мизия от наводнението насам и не очакваше някое от животните й да е оцеляло. Жената беше изключително щастлива, когато видя любимото си куче Гошо да я чака пред разрушената й къща. Тя е благодарна на ЧЕТИРИ ЛАПИ и възхитена от работата ни съвместно с местните ветеринарни лекари.

 

Днес екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще продължи да спасява селскостопански и домашни животни и да осигурява за тях храната, от която спешно се нуждаят.


Тази жена беше много щастлива да разбере, че всичките й животни са оцелели.
© FOUR PAWS | Hristo Vladev

Наводнения в България: ЧЕТИРИ ЛАПИ спасителна мисия в засегнатите райони

Български екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ започна спасителна мисия в помощ на животните в нужда след обилните валежи, причинили тежки наводнения в Мизия в Неделя. Оттогава насам почти целият град е под вода и повече от 900 човека са били евакуирани – повечето от тях с хеликоптери, защото нивото на водата е прекалено високо, за да бъдат спасени с лодки. Голяма част от местното население се издържа с животновъдство. Тези хора са били принудени да оставят животните си в оборите без храна и прясна вода.


Първата стъпка в спасителната мисия беше да се помогне на животните изоставени в наводнените домове.
© FOUR PAWS | Yavor Gechev

Храна за животните

Много райони са все още наводнени и живота на животните е в опасност
© FOUR PAWS | Yavor Gechev

През следващите няколко дни ЧЕТИРИ ЛАПИ ще работи заедно с БЧК (Български червен кръст), Гражданска защита, българските военни и с местните власти, за да бъдат спасени колкото може повече животни от недостижимите, наводнени зони в Мизия. Последните прогнози за времето днес са, че се очакват още валежи. Въпреки това, нивото на водата вече е спаднало и придвижването с лодка е възможно в някои части. През следващите няколко дни се очаква, че нивото на водата ще продължи да спада, което ще позволи на екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ да раздаде храна за местните селскостопански животни. Вече има опашка от животновъди, които спешно се нуждаят от храна за животните си.


Много ферми са унищожени от наводнението.
© FOUR PAWS | Yavor Gechev

печат