VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

ЧЕТИРИ ЛАПИ стартират програма „Децата се учат как да защитават животните” в гр. Дупница


Във вторник ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира своя детско-юношески проект „Децата се учат как да защитават животните” в област Кюстендил. Дупнишкото ОУ „Св. Климент Охридски” е първото училище в региона, което ще работи с ЧЕТИРИ ЛАПИ за изграждането на едно по-хуманно отношение към животните. Учебното заведение е и първото в страната, което прие инициативата като своя цялостна политика.

 

Стартът на обучителната програма беше даден в 11:00 с тържественото откриване в актовата зала на училището. Поканени бяха представители на различни държавни институции, местни фирми, неправителствени организации, регионални и национални медии.


В България, ЧЕТИРИ ЛАПИ си партнира вече с повече от 25 основни училища – в София, Пловдив, Велико Търново, Ботевград и др. В продължение на един учебен срок децата се запознават с красотата на животинския свят и научават важна информация относно това как човекът и животните могат да съществуват хармонично и да си помагат. Това се случва и с помощта на учебни помагала, осигурени от неправителствената организация. След приключване на програмата от часове по хуманно отношение към животните, децата и преподавателите щe получат грамоти и подаръци от ЧЕТИРИ ЛАПИ.


Програмата „Децата се учат как да защитават животните” стартира в съседна Румъния преди малко повече от шест години и днес е важна част от цялостните усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ, както и важен елемент от основното образование на децата в северната ни съседка. Програмата има много важна роля и в България. Децата често стават свидетели на жестоко отношение към животни в дома или на улицата, в циркове или зоопаркове. За съжаление, това често води до неправилно схващане за ролята на животните в човешкия свят. Не за пръв път се говори и за дълбоката връзка между насилието над животни и последващо насилие над хора. До днес повече от 600 деца в български училища са се включили в проекта, като броят на заинтересованите основни училища продължава да расте.


печат