VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Хели Дунглер 1963 - 2020

2020-01-06

© FOUR PAWS | Jasmine Duthie

Семейството на ЧЕТИРИ ЛАПИ скърби за своя основател и президент Хелмут (Хели) Дунглер

 

Скърбим за загубата на основателя и президент на ЧЕТИРИ ЛАПИ Хели Дунглер, който почина внезапно вчера. Смъртта му е тежък и неочакван удар за нас и ни изпълва с голяма болка и тъга. Нашите мисли и най-дълбока подкрепа са отправени към семейството му в тези трудни за всички ни часове.

 

Хели Дунглер е роден през 1963 г. в Австрия, в град Вайдхофен (Waidhofen an der Thaya). През 1984 г. започва кариерата си в Грийнпийс, Австрия. В същото време той развива своето желание да заеме активна позиция в подкрепа на животните и тяхната защита. През 1988 г. той основава организацията за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ във Виена, като първоначално се фокусира върху теми като отглеждане на животни за добив на ценни кожи, индустриалното животновъдство и нерадостната съдба на животните в цирка. В продължение на десетилетия, чрез преговори с ключови фигури и институции по света, той се бори за по-високи стандарти на отглеждане, за хуманно отношение към животните в селското стопанство, за законодателни промени за условията на отглеждане на кафявите мечки и за защита на големите котки и бездомните животни.

 

Благодарение на неговия неуморен труд, ЧЕТИРИ ЛАПИ днес е една от най-големите световни организации за защита на животните, представена в 15 страни, която спасява животни в нужда и ги защитава от бъдещи страдания. Чрез своята отдаденост и неуморни усилия, екипите на ЧЕТИРИ ЛАПИ успяват да спасят живота на хиляди животни по целия свят.

 

Със смъртта на Хели Дунглер светът загуби изключителен човек и визионер, изцяло отдаден на любовта си към животните. Ще почетем духа и отдадеността му, като продължим делото, което той толкова обичаше. Поклон пред светлата му памет!

 

 печат