Дариосиновяване
куче Лъки на тревата в Банкя

куче Лъки (Dog Lucky)

18.9.2020

Лъки търси своя нов дом!

Факти за Лъки (Lucky)

  • Име: Лъки (Lucky)
  • Пол:  Ж
  • Предполагаема възраст: 3г.
  • Характер: Игрива, дружелюбна с хората и с другите кучета, обича да получава ласки и внимание
  • Размер: M / средно голямо куче

Историята на Лъки (Lucky)

Лъки е от онези кучета, които живеят на улицата, но поне си имат приятел-човек, който редовно да им носи храна. Един ден момчето, което я храни забелязва, че Лъки стъпва трудно на предната си лява лапичка, изпитва болка и затруднение при ходене. В горната част на лапата, близо до гръдния кош, се е появила рана, която не зараства. Съмненията, че е пострадала от сблъсък с автомобил се разсейват при първоначалния преглед в клиниката на „Четири лапи“ в Банкя.   

Лошата новина е, че раната е причинена от карцином. Налага се спешна ампутация, преди да се появят разсейки в цялото тяло на животното. Истинска мъка е да подложиш на ампутация такова красиво и добро куче, но понякога това е единственият начин да се спаси животът му и значително да се увеличат шансовете му за оцеляване.   

Операцията преминава успешно. Лъки се възстановява дълго чрез медикаментозна терапия, честа смяна на превръзките и редовни разходки с персонала на клиниката. Целта е не само оперативната рана да зарасне добре, но и кучето да разбере, че е обичано, на сигурно място и за него се полагат грижи от хора, които му мислят само добро.   

Пост-оперативната терапия дава резултат. Първоначално Лъки е силно стресирана, както от болката, така и от новата обстановка. Постепенно започва да се отпуска, доверява се на хората в клиниката, свиква с новата среда и заобичва разходките навън, под слънчевото лятно небе.   

Лъки се подобрява видимо не само физически, но и психически. От ден на ден става все по-игрива, ласкава, любопитна и палава. Липсата на преден крайник не ѝ пречи нито да си играе на гоненица с другите кучета, нито да бяга като щура из двора и да се катери навсякъде, където ѝ видят очите.   

Сега сладурчето е напълно възстановено след операцията и търси своя постоянен дом.   

Осиновителите трябва да са окуражени от мисълта, че не само черните котки, но и черните кучета носят късмет и, също така, трябва да помнят, че на най-добрия приятел на човека душата не е в краката. А Лъки е една голяма, обичлива и прекрасна душа с толкова топъл и разбиращ поглед, че може да разчувства дори най-закоравялото сърце.   

Искрено благодарим на дарителите, които ни помогнаха със средства за лечението и възстановяването на Лъки след ампутацията.   

Сега това добро куче се нуждае от добър стопанин и от постоянен дом. Ако считате, че вие сте подходящият човек за Лъки, моля попълнете анкетата по-долу и ние ще се свържем обратно с вас.   

В случай, че нямате възможност да осиновите животинчето, но искате да ни подкрепите, можете да го направите като последвате този линк.

куче Лъки на фотосесия в Банк
куче Лъки на фотосесия в Банкя
куче Лъки в Банкя

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)

Общи условия на Фондация Четири лапи