Дариосиновяване

Парк за танцуващи мечки Белица

Сигурно убежище за бившите танцуващи мечки в България.

7.6.2021

Парка за танцуващи мечки Белица е разположен в Рила планина на около 180км от София, на 12км от града Белица и на около 35км от ски курорта в Банско. Убежището се поддържа в сътрудничество с Френската фондация "Бриджит Бардо"  и е  финансирано от двете организации. Тя се състои от площ от 120 000 м², разделена на седем затворени помещения, в които повечето мечки живеят по двойки или по групи.

През 2000г, 31 на брой бивши танцуващи мечки от България, Сърбия и Албания са спасени и преместени в ПАРКА за ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ БЕЛИЦА за по-добър живот.

Посети Парка за танцуващи мечки в белица

Парка може да бъде обиколен с екскурзовод в диапазона от 1-ви Април до 30-ти Октомври

През 2000г, ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ БЕЛИЦА е осигурил безопасен и природо-естествен дом на мечки, живеещи в много мизерни условия. Убежището осигурява подходящ, доживотен дом на кафяви мечки, които преди са живяли в неадекватни условия, особено такива, които са обучавани да танцуват. Когато през 2000г. убежището е открито, над 20 мечки в България и Сърбия все още са били карани да "танцуват", за да забавляват хората, въпреки забраната със закон на тази лоша практика.

ЧЕТИРИ ЛАПИ предприемат мерки срещу тази лоша незаконна практика и в сътрудничество с Френската фондация Бриджит Бардо, създали ПАРК ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ БЕЛИЦА като постоянна локация за живот на тези спасени мечки.

Частното притежаване на кафяви мечки е практика от дълго време в България. През 2007г. благодарение на инициативата на ЧЕТИРИ ЛАПИ е реализирано спасяването на последните три танцуващи мечки в страната. Порочната практика е била прекратена веднъж завинаги. Въпреки забраната през 1998г. десетилетие по-късно много мечки все още са живяли в плен.

Повече информация на страницата на Парк за танцуващи мечки Белица.

Белица, община Благоевград
email: office@vier-pfoten.bg

Станди в парка в Белица

НАПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ

ПОДКРПЕТЕ ПРОЕКТА НИ В БЪЛГАРИЯ

Дари

Новия живот на Рико в парка за танцуващи мечки Белица

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Търсене