Дариосиновяване
Bärin Lula aus Mossul lebt jetzt im Wildtierschutzzentrum Al Ma'wa in Jordanien

Природен резерват за диви животни Ал ма'ва

Един съвместен проект в Йордания между фондация Принцес Алиа и ЧЕТИРИ ЛАПИ.

29.10.2017

През 2011г се сключва партньорство между фондация Принцес Алиа и ЧЕТИРИ ЛАПИ, за изграждането на природен резерват Ал Ма‘ва, който да служи за спасени диви животни в района.

Защо такъв тип проект

Царството на Хашемите в Йордания е разположено между три континента, давайки на природата много богата екосистема. Всъщност, тази локация прави Йордания топла връзка за нелегален и легален транспорт на диви животни. Йордания приема много законодателства, с които да опази дивата природа и подписва Конвенцията за международната търговия със застрашени видове от дивата Фауна и Флора.

Проекта предлага добри условия за спасени диви животни и бърза помощ в кризисни райони в близкия Изток. Най-уязвими са видове от места с чести конфликти между хора; липса на ресурси, хора, силата на различни съоражения много често ги поставят в ситуация да се грижат сами за себе си. Резервата за диви животни Ал Ма‘ва има две основни локации, Център за Вяра, в Амман и резервата Ал Ма‘ва в Джераш. Центъра за Вяра служи като ветеринарна клиника и рехабилитационна станция на скорошно спасени или конфискувани диви животни. Приетите животни получават незабавна медицинска грижа и програма за рехабилитация. Тези, които не могат да бъдат върнати в родните си места или да бъдат пуснати в природата остават в резервата Ал Ма‘ва, който покрива 140 хектара площ. Специални заграждения осигуряват достатъчно пространство и подходящи условия, които да отговарят максимално на нуждите на обитателите. 
 

Животните в резервата Ал Ма‘ва са главно спасени от частни собственици или зоопаркове, които не могат да полагат необходимите грижи за тях. Друг проект по, който се работи е проблема с търговията с животни в Йордания. 

Доверен партньор в района

Фондацията Принцес Алиа е много силен партньор на ЧЕТИРИ ЛАПИ от години. 
Тя работи за промотирането на баланса, хармонията и респекта, обединявайки всички заинтересовани страни под един банер, създавайки функционален и ефективен начин на работа с цялостен подход за всички задачки за напред. Фондацията се стреми към извличане на знания и опит от партньорите, за да може да създаде съшествена промяна, изградайки Йордания като лидер и пример в областта. Фондация Принцес Алиа работи по балансиране и уважение към природата, използвайки хуманно отношение. 
 

Проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ е допълнително подкрепян от фонда за развитие на Абу Даби (ADFD) и фондация на 30-те милиона д‘Амис. 

support the animals in Al Ma'wa 

Give cruelly treated wild animals a second chance!

Help now

Животните от Ал Ма‘ва

Ал Ма‘ва означава „подслон“ на Арабски и пази това обещание на всичките си обитатели. Животни спасени от най-ужасните условия са водени тук, за да може най-накрая да живеят живота, който заслужават базирайки се на пет основни правила:   

1. Свобода от храна и жажда 
2. Свобода от дискомфорт 
3. Свобода от болки, наранявания или болести 
4. Сбоводата да изразяват естественото си поведение 
5. Свободата от страх и стрес. 
 

Повечето спасени животни от ЧЕТИРИ ЛАПИ са от военни зони, като, Мосул, Алеппо, Газа, които намират убежище в Ал Ма‘ва. 
 

Резервата става все по-голям и се нуждае от редовни подобрения, за да може да бъде готов да посреща нови обитатели и да изгражда убежища за тях. В района няма друг подобен резерват за диви животни с такива размери. 

Посещение в Ал Ма‘ва

Ал Ма‘ва е отворен публично за посетители. А тур с гид, цената за чужденци е 10 Йордански динера, 5 ЙД за местни и 2ЙД за деца.

Там, може да са насладите на красивата защитена гора Аджлоун, животните, но също така и Ал Ма‘ва кафетерия.

Проекта все още е в процес на работа и бъдещи подобрения за планирани, за да привличат още туристи в региона.

За повече информация, се свържете директно с Ал Ма'ва на: info@almawajordan.org

Може да намерите допълнителна информация като новини и ново спасени животни на сайта:  www.almawajordan.org

Due to the coronavirus pandemic, as a security measure, our sanctuary is closed to the public until further notice. The safety of our visitors, staff, and animals is always our highest priority. During this time, we will continue to ensure that our animals are being provided with everything they need. We hope to open again very soon and apologise for any inconvenience. 

Търсене