Дариосиновяване
Tiger saved in Syria in the sun

Център за големи котки Фелида

Един от центровете на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Холандия, за спасени големи котки.

21.6.2018

Специални грижи

Център за големи котки Фелида е едно от убежищата за диви животни. Това малко място, обособено в Холандия специализира в полагане на грижи на травмирани и ранени големи котки. Някои животни се нуждаят от доживотна специална грижа, докато други се въстновяват от травмата благодарение на индивидуалното лечение, което получават във Фелида. Ако котките са достатъчно здрави и борбени, физически и психически, трансфер в центъра за големи котки Лайнсрок в Южна Африка може да бъде замислен.

ФЕЛИДА осигурява безопасен дом за големи котки, като тигри и лъвове. Тези животни са жертва на циркове, частно притежаване, мизерни зоологически градини и много често имат тежък живот в ранните си години. Във Фелида те получават специализирани грижи с цел да превъзмогнат тежкото си минало.

Tiger Caruso at FELIDA 2017

История

Центъра за големи котки във Фелида е основан през 2014г, след като международния екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ се сдобива със съществуващ център за големи котки. Поради финансови проблеми и затруднения с поддръжката, помощ от ЧЕТИРИ ЛАПИ е изискана през 2013г, която води до пълното превземане на центъра. 
Парка е разположен в Найберкоп, малко сели в северната част на Холандия. 
 

Откакто ЧЕТИРИ ЛАПИ е собственик, много промени са направени по външния вид и грижите за животните силно са подобрени. ЧЕТИРИ ЛАПИ транспортира 15 големи котки (7 лъва, 7 тигъра и 1 леопард) от Фелида към Лайнсрок. Фелида осигурява интензивни специални грижи за травмирани големи котки и работи по подобрение и усилване на тази роля за в бъдеще. 
 

Може да намерите повече информация на сайта на ФЕЛИДА и на фейсбук страница

Support our big cat centre FELIDA

PLEASE help us to ensure a peaceful future for our big cats!

donate

Търсене