Дариосиновяване

Убежище за големи котки Лайнсрок

Подходяща среда за над 100 спасени животни в Южна Африка.

26.10.2020

Разположено в сърцето на Южна Африка, в близост до Бетлехем, Лайнсрок е разположен на около 2-3 часас път от Йоханесбург, Блоемфонтейн и Дурбан. ЧЕТИРИ ЛАПИ взима решение да превземе площ, от предишно съществуващ парк, през 2006г. след дълго търсене на подходящо място за такъв тип убежище. Името „Лайнсрок“ идва от известен камък разположен в центъра на убежището, което към днешна дата е дом за над 100 животни, предимно лъвове и тигри, спасени от зоопаркове, лично притежаване или развлекателната индустрия. 
При огромна площ от 1,250 хектара, големи очаквания са поствени на местния екип от самото начало. Новоизграденото убежище за големи котки изсиква масови промени, за да може то да отговори на стандартите на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

support the animals in lionsrock

Donate for the species-appropriate home of rescued animals.

donate

От 2006г. насам, ЧЕТИРИ ЛАПИ са спасили повече от 100 големи котки от цял свят.

Обитателите са предимно лъвове, но също така и много тигри, като леопарди, гепарди, каракали, хиени и др. 
 

Всички тези животни им е осигурен дълъг и сигурен живот в подходяш хабитат за вида им. Тяхните заграждения се състоят от няколко хектара площ с много дървета и храсти. Те са така изградени, че следват натуралните форми на природата, елиминирайки ъгли и придавйки чувството на животните, че нямат граници около тях. 
 

Голям брой от конструкциите биват обогатени дневно, използвайки главно естествени материали, осигурявайки животните с допълнителна сянка, места за катерене или такива за почивка. Въпреки големия брой животни в убежището, те всички са стриктно наблюдавани от професионалисти на място. Персоналът изследва животните ежедневно и реагира в зависимост от случая и необходимостта. През годината, големите котки биват преглеждани по няколко пъти от ветеринари. 
 

Прочетете повече на сайта на Лайнсрок.

„Обогатяваща“ програма в Лайнсрок

За да може животните да са активни през деня, екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ подготвя ежедневни предизвикателства в зависимост от нуждите на животните. Много често това са собственоръчно направени примамки покрити с различни миризми, за да симулират жертва и естествено поведение.  

Ложата на Лайнсрок

В допълнение на спасените животни и красивите природни гледки в Лайнсрок, убежището предоставя различни занимания и за посетители. Ложата предлага разнообразие от квартири, за да угоди на желанията на посетителите си, от луксозни стаи за семейства до помещения за до 70 човека. 
 

На мястото има ресторант, бар и градина за чай, които сервират всякакви вкусотии, които да отговорят на всички хранителни нужди (по договаряне). Атмосферата и екипа там са много дружелюбни. Гостите имат богат избор от занимания, а семействата с деца ще намерят идилия. Игри, плувен басейн, изглед на птици и екопътеки в загражденията са идеална възможност за почивка от забързания живот в града. 

Търсене