Дариосиновяване

Убежище за мечки домажир

Убежището за мечки на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Украйна.

9.1.2019

През Май 2016г, ЧЕТИРИ ЛАПИ започва планове за изграждане на Убежище за мечки Домажир, близо до Украйнският град Лвив (Лемберг). Първата фаза на строеж приключва през есента на 2017г. покриваща площ от 7,7 хектара. Парка в Домажир ще бъде разширяван с още заграждения в следващите години. Дългосрочния план е да се подготви площ, която да е удобна за пребиваване от 30 мечки, живяли в неподходящи условия.

Посетете парк за мечки домажир

Отворено всеки ден от 10:00ч - 19:00ч.
Затворено Понеделник и Вторник. Резервациите са задължителни и трябва да бъдат направени предварително на тел. +380 67 509 3058. 

Използването на мечки за примамки забранено през 2015г.

Убежището за мечки в Домажир осигурява подходящи условия и дългосрочни грижи за Украйнските кафяви мечки, които са били използвани за примамка, държани в близост до ресторанти, за да привличат клиенти или в други мизерни условия. Първия обитател на парка е Потап, който е спасен и транспортиран през Юли 2017г. Потап е държан в клетка с малки размери близко до ресторант и е използван, за да привлича повече клиенти. Ресторанта фалира, мечето е изоставено в ръцете на местни, които са му давали храна. Към ден днешен той получава необходимите си нужди от експертите на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Изграждането на Убежище за мечки Домажир олицетворява важна стъпка в борбата с насилието над мечки в Украйна. На база инициативите на ЧЕТИРИ ЛАПИ в страната, нов закон за защита на животните е приет през 2015г. След приемането на този закон, насилването на вълци или мечки да се бият с кучета е било строго забранено. За съжаление, все още има мечки, които се използват за примамки в някои ловджийски хижи. С осигуряването на постоянен дом на последните мечки борещи се за по-добър живот в Домажир, ЧЕТИРИ ЛАПИ – с подкрепата на Украйнските власти успяват да сложат край на порочната практика веднъж завинаги.

Повече инфорамция може да видите на сайта на Убежище за мечки Домажир.

Новини от Украйна:

Най-накрая ЧЕТИРИ ЛАПИ успяват да освободят Квитка от нейната клетка в Украйна, държана в ловна станция.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Donate now

for our rescued bears at BEAR SANCTUARY Domazhyr!

Help Now

Търсене