Дариосиновяване

Убежище за мечки мюриц

Най-голямото убежище за мечки в Западна Европа

13.6.2018

Убежище за мечки Мюриц, разположено в сърцето на езерната област Мекленбург, е под ръководството на ЧЕТИРИ ЛАПИ от 2006г. Към днешна дата, 15 кафяви мечки са обитатели на парка, който е с площ 16 хектара. Това са мечки, които са живяли в неподходящи условия и не са получавали необходимите грижи. В убежището, мечки с подобна история ще могат да намерят естествения си хабитат. Тук, те отново могат да преоткрият природните си инстинкти след дълго време в „затвор“. От тичане в гората, скачане в гьолове или ровене в пещерите – има много занимания за всяка една мечка на парка Мюриц.

Посетете парк за мечки мюриц

От Март до Октомври: 09:00ч – 18:00ч.
От Ноември до Март: 10:00ч – 16:00ч.

ЧЕТИРИ ЛАПИ поддържа един основен принцип що се отнася до убежища за мечки: минимален контакт между хора и животни. За разлика от зоопарковете, тук мечките не са на показ. Те могат свободно да препускат в щедрите заграждения на убежището. Също така, те са тези, които преценяват дали искат да се покажат или не. Дневната рутина на мечките не бива да бъде прекъсвана от посетителите. 
 

Както в природата, мечките ще прекарат по-голямата част от времето си в търсене на храна. Нашия екип намира различни скривалища в парка, където да скрие награди като ябълки, ядки и зеленчуци. Ние също така сме се погрижили мечките да са ангажирани през цялото време – това е познато също като „обогатяване“. Тези „игри“ помагат на животните да развият своя интелект и да избягат скука или депресия.  

Повече информация за Убежище за мечки Мюритз на сайта: www.baerenwald-mueritz.de/en

BÄRENWALD Müritz gGmbH
Am Bärenwald 1
17209 Stuer - Germany
Tel.: +49 39924 791-18
Fax: +49 39924 796-19
E-Mail: info@baerenwald-mueritz.de

donate now

for our rescued bears at BEAR SANCTUARY Müritz!

Donate

Приключението на Луна за по-добър живот.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Търсене