Дариосиновяване

Убежище за мечки Ароза

Първото убежище за мечки в Швейцария.

16.10.2020

Убежището за мечки в Ароза, отваря врати за посетители през 2018г. Построено в сърцето на планините Гисонс, съвместно с Ароза туризъм и водено от фондация „Мечките на Ароза“. 
През Юли 2018, Напа, бивша циркова мечка от Сърбия, става първия обитател на Ароза. След половин година, през Януари 2019, още две мечки стават обитатели на убежището. Това са Меймо и Амелия – мечки идващи от частното притежаване на ресторантьори. 

направете дарение

Подкрепете проекта ни в Швейцария

Устойчивото хуманно отношение към животните се съчетава със съвременния туризъм

Убежище за мечки Ароза успява да обедини грижата за животните и развитието на туризма, създавайки ползи и за двете страни. От една страна, ЧЕТИРИ ЛАПИ имат възможността да спасяват още мечки, докато от друга страна, общината на Ароза има възможността да изгради устойчива форма на туризъм. В следствие, защитата на животните и красивата природата ще бъдат достъпни публично чрез вълнуващ и естествен начин. И не на последно място, проекта има за цел да промени нагласата у хората за мечките - че те заслужават удобрение и разбиране.

Ново убежище за мечки в алпите на Швейцария

Мечките, които са живяли в лоши условия преди, ще намерят нов дом, който се доближава максимално до естествения им, на площ три хектара в планините на Швейцария. Убежището за мечки Ароза е разположено в планината Вайсхорн на надморска височина от около 1500 метра над морското равнище. Намира се близо до средната станция на лифта, точно до ски зоната.

Изграждат природо-естествени инстинкти

В големите, щедро направени заграждения, мечките ще намерят естествен хабитат, който отговаря на тяхните нужди. Освен зони за къпане и почивка, множество занимания се планират ежедневно, за да поддържат мечките ангажирани.  
За да се мотивират мечките и да се окуражи изграждането на тяхните инстинкти, храната им бива скрита на различни места всеки ден. Както в природа, животните ще прекарат по-голямата част от времето си търсейки храна. Природна пътека и платформа за разглеждане ще предложи на посетителите на Ароза вълнуващ и образователен поглед върху живота на мечките.   

Търсене