Дариосиновяване

Убежище за слонове "Слонското езеро"

ЧЕТИРИ ЛАПИ построи едно от най-големите убежища за слонове в югоизточна Азия

11.7.2018

От общо 7000 слона в Мианмар, 2000 от тях живеят в природата и 5000 са частно притежавани или принадлежат на държавни предприятия. Около 1000 от последните слонове, които са „работили“, в момента са „безработни“, заради забраните и ограничения за регистрация. Поради спада на търсене за тиково дърво, от скорошните околни регулации, много слонове не са нужни вече да носят тежки дърва или да помагат за изсичането им. Много често слоновете са убивани или продавани за атракция. Затова ЧЕТИРИ ЛАПИ решават да изградят първото по рода си убежище за слонове, което осигурява безопасен дом на тези застрашени животни в район Баго, Мианмар.

Убежище за слонове се простира на площ 17000 хектара, което го прави едно от най-големите убежища за слонове в югоизточна Азия. Ветеринари и експерти ще се грижат за слонове, които са били наранявани или осиновени. Целта на изчерпателната рехабилитационна програма на убежището е да събира нови стада и впоследствие да ги пуска в съседния резерват „Северен Зар Ма И“. Убежището ще функционира като рехабилитационен център, приют и болница. Също така ще осигурява постоянен дом на тези слонове, които не могат да бъдат върнати обратно в природата.

Надяваме се да посрещнем първите стада слонове през 2019г.

Колаборация между правителство, горското стопанство и НПОи.

На 1-ви Май 2018г, ЧЕТИРИ ЛАПИ започна изграждането на Убежище за слонове „Слонско езеро“. Министерството за опазване на околната среда в Мианмар и горското стопансвто осигуриха площа за убежището, докато държавната организация по горите „Мианмар Тимбер Ентърпрайс“ ще настани слоновете. 

Over the next ten years, FOUR PAWS hopes to rehabilitate up to 300 elephants at ELEPHANTS LAKE.

През следващите десет години, ЧЕТИРИ ЛАПИ се надява да рехабилитира поне 300 слона в убежище за слонове "Слонското езеро"

Support the ELEPHANTS LAKE sanctuary

Myanmar’s captive elephants are in desperate need of a safe haven.

Donate

Търсене