коте Билбо (cat Bilbo)

Коте Кубо (cat Cubo) 

Това игриво сиво коте си търси стопани 

6.12.2022

Факти за Билбо (Cubo) 

  • Име: Кубо (Cubo)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 6 месеца
  • Размер: М (средно голямо коте)
  • Черти на характера: игрив, добър ловец на играчки, гальовен
Коте Кубо (cat Cubo)

Историята на Кубо (Cubo) 

Кубо, който виждате на снимките, е игрив и гальовен млад котарак. Той е намерен в кв. Надежда през лятото. Жителка на квартала забелязва, че очите му са в много лошо състояние и подава сигнал до ЧЕТИРИ ЛАПИ. Той е доведен в клиниката за преглед и лечение. 

Състоянието на животното се е влошило много, докато е живял на улицата. При прегледа в клиниката за бездомни животни се установява, че дясното око на Кубо е с разкъсана роговица и гнойно възпаление. Вероятната причина е преболедувана вирусна инфекция. Лявото око също е силно възпалено и има частична загуба на зрението. Теглото му е почти наполовина това, което очакваме за двумесечно коте – само 500гр. Наложи се веднага да бъде отстранено дясното око, което причиняваше много болка на котето. Веднага бе започната антибиотична терапия, инфекцията се излекува, операцията бе успешна и болката изчезна. Раната зараства перфектно, а той расте и започва да си играе с клиничния екип. Статусът на лявото оче е по-различен. Нашите лекари дълго се бореха да го запазят. За съжаление окото е трайно увредено от инфекцията и никога няма да може напълно да се оправи. След известно време възпалителните процеси затихнаха и положението се стабилизира. Кубо е добре. Окото не му причинява дискомфорт и не спира веселия му изследователски порив дори и за миг.

Кубо напълно се е адаптирал към живота като сляпо коте. Запомня къде са всички мебели и купички, и няма никакъв проблем да се оправя сам. Той е ваксиниран, с чип и обезпаразитен. Само чака дом, в който да бъде гален, обичан и да си играят с него. Надяваме се по-скоро да намери своите хора. Може би Вие сте правилните хора за това специално коте? Попълнете анкетата или ни пишете ни на adopt@four-paws.bg , и ние ще се свържем с Вас.

Подкрепете работата ни, за да можем да продължаваме да помагаме на животни като Кубо, като ни последвате на този линк. 

коте Кубо (cat Cubo)

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи
Това е нашата автоматична анти-бот проверка.
|Captcha

Търсене