cat Sonya for adoption 2023

Коtka Соня (cat Sonya)

Коте Соня търси своето ново семейство!

24.7.2023

Факти за Соня (Sonya)

  • Име: Соня (Sonya)
  • Пол: женски
  • Предполагаема възраст: 8 години
  • Размер: М / средно голяма котка
  • Черти на характера: гальовна, своенравна, любител на следобедната дрямка
cat Sonya for adoption

Историята на Соня

Котката Соня е прекрасен екземпляр от своята порода – има страхотна сива козина, добър апетит и много гальовна. За съжаление понякога съдбата наказва най-красивите. Именно така Соня е платила най-високата възможна цена. Тя е станала пленник и жертва на своята хубост, като била използвана години наред само и единствено като машина за правене на бебета, без съображения за нейното собствено здраве.

Соня била изоставена навън до кофа за боклук, затворена в клетка, от която не може да избяга. Вътре нямало вода, а постелята и козинката ѝ бяха напоени с урина. За щастие се намират и добри хора – такива, които забелязват странната ръмжаща клетка и вместо да я подминат, поглеждат вътре. 

Когато бе доведена в клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя, Соня не беше готова да приеме човешко присъствие. Ръмжеше при всеки опит за докосване, ядосана на света. Сякаш до сега никога не е виждала добро отношение. Вероятно всяко докосване носеше болезнен спомен за миналото. За да се направят изследвания и преглед, се наложи котето да бъде упоено. При кастрацията се потвърди именно, че тя дълго е използвана за развъждане. А когато остарява и не може да ражда повече, просто е изхвърлена навън. 

Кръвните изследвания на мацоранката показват, че има наличие на възпаление и се налага се лечение. Да се лекува пациент, който се бои от лекарите си, обаче не се оказва никак лесно. Мина почти месец преди да ни позволи спокойно да я погалим. За щастие Соня свикна с нашия екип и започва да се доверява на хората около себе си.

Котаранката е кастрирана и ваксинирана, има си официален европейски паспорт и е готова да даде втори шанс на човечеството. Тя не е малко котенце и не се нуждае от много игри и постоянно внимание. Но все пак галенето и мъркането имат място в нейното ежедневие. Соня все още е прекрасна и ние се надяваме, че скоро ще намери човекът, който да я дари с безрезервна любов. Тя обича спокойното ежедневие, да спи на кравайче в котешко легло и понякога да гони играчки. 

Соня чака своя нов дом с нетърпение. Ако Вие сте готови да бъдете нейното семейство, моля попълнете анкетата по-долу или ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас.

В случай, че нямате тази възможност, но имате желание да подкрепите него и нас последвайте този линк.

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи
Това е нашата автоматична анти-бот проверка.
|Captcha

Търсене