Куче Ани | dog Annie

Куче Ани (dog Annie)

Куче Ани търси своя нов дом!

20.6.2023

Факти за Ани (Annie)

  • Име: Ани (Annie)
  • Пол:  женски
  • Предполагаема възраст: 1 г.
  • Характер: мила, игрива, обича да тича
  • Размер: М / средно по размер куче

Историята на Ани (Annie)

Кучето Ани е уникална красавица – на границата между детските си години и началото на своя живот като млада дама. Ако нейната история ни показва едно, то е какво означава да си на грешното място в грешния момент. Но зад всеки мрачен облак се крие слънце. 

В началото на пролетта Ани се оказва почти на средата на магистралата малко преди изхода от София. Създава пълен хаос. Една кола успява да я избегне, да сигнализира за проблем на следващите и да спре. Вторият шофьор не може да реагира навреме и кученцето се озовава под гумите. Ситуацията се развива за секунди. Шофьорите на двете коли веднага се опитват да помогнат на четириногото.  

За голям късмет първият шофьор се оказва една от колегите ни ветеринарни лекари на път за работа. С бързата си реакция тя буквално спасява живота му. Кутрето е доведено в клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя. След прегледа се установява, че животинчето няма счупвания. Ани е кална, изплашена, изключително слаба, но се е отървала по чудо само с няколко ожулвания. Кученцето няма чип, няма стопани и никой не може да разбере как се е озовала на средата на такъв оживен път.  

При последвалите изследвания разбираме, че има чревен паразит Гиардия, анемия и инфекциозно заболяване на кръвта причинено от кърлежи Ерлихия. Дори и да не я беше блъснала кола, тези болести най-вероятно щяха да я убият. Насрочена бе медикаментозна терапия за няколко седмици с различни антибиотици, за да се излекува. Тези болести са опасни не само за нея и без лечение лесно щеше да се превърне в разпространител на кърлежо-преносими заболявания.  

От фаталната случка мина месец. Куче Ани е излекувана, кастрирана и ваксинирана. Обезпаразитява се редовно и без пропуск – кърлежовият сезон е в разгара си, затова профилактиката е изключително важна. Тя расте, хубавее, напълно социализирана е и не спира да се радва на света. Никога не бихме желали тя отново да остане сама.  

Ани си търси постоянен дом и осиновители, които да я обичат. И не казваме, че блондинките се забавляват повече, но тя е с характера на слънчево зайче. Ако искате да осиновите Ани, моля попълнете анкетата по-долу или ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас.  

Ако имате желание да ни подкрепите последвайте този линк

dog Annie for adoption

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи
Това е нашата автоматична анти-бот проверка.
|Captcha

Търсене