куче Лукас (dog Lucas)

куче Лукас (dog Lucas)

След дълго лечение в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ, пухкавият Лукас вече е в отлично здраве и чака своя осиновител

19.4.2023

Факти за Лукас (Lucas)

  • Име: Лукас (Lucas)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 5 години.
  • Размер: М / средноголямо куче
  • Черти на характера: игрив, дружелюбен, иска спокойствие
dog Lucas for adoption

Историята на Лукас (Lucas)

Лукас е много възпитано и изключително дружелюбно куче. Когато този пухкав господин пристига в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ, изглеждаше коренно различно. Почти нямаше козина, трепереше от студ, а страхът се четеше в очите му.

Предполагаме, че Лукас е бил домашно куче, преди да бъде изоставен някъде през студените есенни дни на 2022 г. Когато бе намерен и доведен в клиникана ни за кастрация, той беше в много лошо състояние. Нямаше чип или метална пластинка с име и контакти на собствениците на нашийника му - нямаше никакъв начин да бъдат открити предишните му стопани. При студеното време навън, той не би могъл да оцелее сам. 

Кожата по цялото му тяло беше силно възпалена и козината му бе почти напълно опадала и не можеше да порасне отново. Няколко дни след пристигането му стана ясно, че кучето получава и неврологични пристъпи, провокирани от стрес и лошата диета до този момент. След множество изследвания, лечебни шампоани и изключване на десетки диагнози започнахме специална диета и добавки за кожа и козина. 

Цяла зима Лукас носеше пуловери, за да му бъде топло и комфортно. Малко по малко бялата му козина започна да расте, кожата му започна да оздравява и той заприлича на пухкаво агънце. Благодарение на терапията му, неврологичните пристъпи също започнаха да изчезват.

Към днешна дата Лукас е кастриран, ваксиниран и обезпаразитен. Той има чип и паспорт, обича да го решат и има перфектни хигиенни навици. Разбира се много добре с деца и възрастни, с малки и големи кучета и обича лакомства. 

Много би искал да бъде осиновен и да си има топъл и уютен дом. В замяна обещава да пази дивана всеки ден и вечно да е благодарен, че не се налага да прекара следващия студен сезон навън. 

Ако Вие искате да осиновите Лукас, моля попълнете анкетата по-долу или ни пишете на adopt@four-paws.bg и ние ще се свържем с Вас. Можете да дарите в подкрепа на работата ни тук

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи
Това е нашата автоматична анти-бот проверка.
|Captcha

Търсене