Дариосиновяване
коте Кити

Да помогнем на Кити Да намери своя дом

Уличните котки рано или късно се сблъскват със своя най-голям неприятел и най-опасен конкурент  – уличните кучета.

16.4.2021

Колкото и силно развит инстинкт за самосъхранение да имат, колкото и внимателни и предпазливи да са в ежедневието, колкото и добре развити рефлекси да притежават, уличните котки рано или късно се сблъскват със своя най-голям неприятел и най-опасен конкурент  – уличните кучета. 

коте Кити тежно нахапана
Ухапванията на коте Кити

И резултатът понякога е доста неприятен.  

Такъв е случаят с 4-5 годишната Кити, която вече нямаше да бъде между живите, ако не съществуваха хора с добри сърца, които не са склонни да подминат страданието на едно бездомно животинче с безразличие. 

Докато пазарува в кварталния магазин, дамата, която ни доведе Кити по спешност, научава от съседки, че улични кучета току-що са нахапали жестоко бездомна котка в непосредствена близост. Въпросната жена зарязва задачите и плановете си за деня и решава преди всичко да се погрижи за живота на пострадалата котка. Така двете се озоваха при нас.

Котето е с черепно-мозъчна травма и множество разкъсни рани от ухапвания по цялото тяло, най-вече в областта на задните крачета и на таза. Установихме липса на дълбока чувствителност в задните крайници. Котката не може да стъпва на тях и ги влачи. Оказа се, също така, че е бременна и носи мъртви плодове в утробата си. Наложи се спешна кастрация.  

Рентгенографията не показа фрактура на костите, но за сметка на това разкри поредната изненада, свързана с този пациент – Кити се оказа с допълнителен гръбначен прешлен, което е рядък медицински феномен.  

Въпреки спешните мерки, които предприехме за стабилизaрането на Кити, раните от ухапванията бяха тежко инфектирани и това наложи хирургична намеса за ампутация на опашката.  В момента котката е на антибиотична терапия. Продължаваме да се борим за живота на Кити.  

Искрено Ви молим, да й помогнете. Само с Вашата подкрепа успяваме да им даваме надежда!

Ъпдейт за коте Кити:

Помните ли жестоко нахапаната Кити? Благодарим  на дарителите, които откликнаха на нашия зов за помощ!

След като стабилизирахме Кити, тя прекара продължително време под лекарско наблюдение с ежедневна смяна на превръзки. Някои от ухапванията вече са заздравели напълно, други се смаляват с всеки изминал ден, но като цяло всички рани се възстановяват успешно. Не се наблюдават инфекции и други усложнения. След време козината около раните ще порасне отново и няма да останат никакви белези от преживяното.

Котето се чувства добре и се храни нормално. Малко е наплашена, но става все по-социална с всеки изминал ден. Признателни сме на хората, които подпомогнаха лечението и възстановяването на Кити! Благодарение на вас помагаме на стотици бездомни животни в беда!

Търсене