Дариосиновяване
коте Кастиел

Помощ за коте кастиел

Котето е блъснето от автомобил.

4.2.2021

Докато разхожда кучето си, жена вижда тежко пострадало коте на улицата, което  е блъснато от автомобил. Раните са съвсем пресни. Тя прибира удареното животинче и го води по спешност в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя.    

Кастиел беше в много лошо състояние, когато дойде при нас. Имаше черепно-мозъчна травма и пролапс на очната ябълка на дясното око. Лявото око също беше силно увредено от удара. Има вероятност котето да загуби зрението си напълно в резултат от инцидента.

коте Кастиел

Незабавно предприехме енуклеация на по-пострадалото око. Подложихме Кастиел на антибиотична терапия и на медикаментозно лечение за овлaдяване на черепно-мозъчната травма. Котето вече няколко дни е под непрекъснат медицински надзор. Стабилизира се и има големи шансове за възстановяване, макар и с доста увредено зрение.  

Тъй като Кастиел няма шанс да оцелее на улицата, силно се надяваме, че когато оздравее ще намерим и осиновители! 

Ъпдейт за коте Кастиел:

Изключително признателни сме на хората, които се трогнаха от историята на Кастиел и дариха за неговото лечение! С ваша помощ успяваме да спасим от страданието и да върнем обратно към живота стотици пострадали бездомни душички, които не са на улицата по своя вина. Чувстваме се длъжни да ви информираме как се развиват нещата с Кастиел:  

Котето показва видимо подобрение, макар за пълното възстановяване на зрението му да не сме съвсем оптимисти. "Здравото" му око изглежда на външен вид нормално, но Кастиел не вижда добре с него - на практика е почти сляп. Все още му е трудно да свикне с това и се чувства леко дезориентиран. Във всяко друго отношение напредъкът му е забележителен:  

Кастиел е гальовен, храни се редовно, има добър апетит. В очакване сме в съвсем скоро време да бъде изписан и да се прибере при своите спасители, които ще му осигурят приемен дом. Още веднъж, сърдечна признателност на всички, които откликнаха с дарения на апела ни за помощ! Благодарение на вас помагаме на стотици животни в беда!

коте Кастиел

Търсене