Дариосиновяване
коте Лъки в Банкя за операция

Помощ за малкия лъки

Лъки е чист късметлия

Със застудяването на времето колите все по-често стават убежище за бездомните котки. Последните нерядко се крият в топлите им двигатели. При запалване на мотора и потегляне на автомобила последствията могат да са фатални.  Дори успее да се измъкне навреме и да не загине на място, животното нерядко остава да лежи в безпомощно състояние на улицата с тежки наранявания, които водят до бавна и мъчителна смърт няколко дни по-късно…  

Първо постъпване на Лъки в Банкя

Лъки е извадил късмет в това отношение. Скоро, след като получава жестоки охлузни рани на предните си две лапи, той е намерен и прибран от добри хора, които са му потърсили лечение. Така Лъки се озовава при нас. За щастие котето няма счупвания, само охлузвания, натъртвания и наранявания върху двете предни лапи, в т.ч. леко изгаряне. Назначена му е антибиотична терапия, която засега се отразява добре. Раните му са промити и превързани. Ще следим за състоянието му.  

През следващите седмици Лъки ще идва редовно за превръзки, а през останалото време ще бъде на домашно лечение при попечителя си. Стискаме палци тази малка, мъркаща черна „пантера“ да се възстанови напълно и отново да може да прави бели.  

Първи ъпдейт за състоянието на Лъки

Лъки беше доведен за смяна на превръзките. Раните зарастват добре, има видимо подобрение. Надяваме се при следващото посещение да махнем изцяло превръзките на едната лапичка.   

Малкият разбойник беше притеснен и нервен, тъй като не е свикнал с процедурите. Негодуваше през повечето време, докато му сменяхме превръзките и му правихме профилактика на раните - не толкова от болка, колкото от скука. Трудно е да накараш едно младо енергично коте да стои 15 минути неподвижно.   

Въпреки причиненото му неудобство, Лъки сякаш усещаше, че се опитваме да му помогнем и постепенно се успокои. Дори след поставянето на новите превръзки започна да мърка доволно. 

Втори ъпдейт за състоянието на Лъки

Котенцето Лъки дойде за смяна на превръзки отново. Малкият палавник се отегчава сериозно по време на манипулациите и много мърмори. Смяната на превръзките е истинско предизвикателство за търпението на жизнерадостно и игриво коте като него.   

Добрите новини са, че манипулациите предизвикват малко, ако не и никаква болка. Дясната лапичка се възстановява успешно и повече няма да се нуждае от превръзки. За съжаление, лявата лапичка ще се нуждае от още много грижи и занапред.  

Трети ъпдейт за котето Лъки

Лъки отново дойде за смяна на превръзки. Станал е по-спокоен, очевидно започва да свиква с манипулациите. Гальовен е към лекарите, мърка след смяна на превръзките. Раните започват да се затварят. Дясната лапичка е много по-добре, окосмяването е започнало да се възстановява. Превръзки ще се правят само на лявата лапа оттук-нататък. 

Като "награда" за проявеното търпение и мъжество, Лъки получи вътрешно и външно обезпаразитяване. 

Лъки днес дойде за последен път до клиниката ни.

Днес Лъки дойде за последна смяна на превръзки при нас. Котето се чувства много добре, жизнено и енергично е, а раната на крачето му е зараснала напълно и няма нужда от повече превръзки, нито от лекарства. Остава само да порасне козинката върху оголените места. Лъки получи втори шанс за живот и си върна детството благодарение на неуморните и упорити грижи на медицинския ни екип. Признателни сме на хората, които подкрепиха лечението му!  

коте Лъки
Лапичката на коте Лъки