Дариосиновяване
коте Бети

Помощ за коте бети

Котето оцелява по чудо след инцидент с автомобил.

19.1.2021

Котката Бети пада от високо и получава тежки наранявания. Бети лежи агонозираща върху асфалта, когато я намират случайни минувачи и я водят по спешност в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя. Диагнозата е черепно-мозъчна травма и фрактура на долната челюст.  

коте Бети
коте Бети

При черепно-мозъчните травми е изключително важно да се пристъпи към лечение незабавно. Първите часове са решаващи за намаляване на отока на мозъка и запазване на контрола върху жизнените функции. 

Бети вече трети ден е на медикаментозно лечение и под непрекъснато медицинско наблюдение. Има видимо подобрение, но сме още далеч от мисълта да въздъхнем с облекчение.  

коте Бети
коте Бети

Предстои операция по поставяне на външен фиксатор на долната челюст на Бети. След операцията ще са необходими около две седмици мониторинг, за да сме сигурни, че костите и меките тъкани на челюстта ще зараснат нормално. 

След това можем да пристъпим към още една операция по премахване на фиксатора и следоперативно възстановяване. Ще ви държим в течение на историята на Бети.

Ъпдейт за коте Бети:

Черепно-мозъчната травма на Бети е овладяна медикаментозно. Котето премина първите критични часове и дни под непрекъснато наблюдение и засега се възстановява успешно. 

Бети е контактна, общува си с нас и започна да се храни редовно. Засега може да приема само суха храна. Фистулата, която открихме в устата ѝ се оказа упорита и може да се наложи да ѝ се направи пластика. 

Засега Бети остава под медицинско наблюдение. Ще ви държим в течение относно нейното състояние. 

Изключително признателни сме ви за това, че допринасяте с дарения за връщането ѝ към живота и за продължаващото ѝ лечение! Благодарение на вас помагаме на стотици бездомни животни в беда!

коте Бети

Подкрепете лечението на сладката Бети

нека заедно подкрепим малкия мъник

Помогни с дарение

Търсене