Търсене

dog Lucky-vet-clinic-bankya

Помощ за Лъки

6.8.2020

Да спасиш черно коте или куче носи късмет, не ги подминавайте! 

Опашатото късметче Лъки е най-новата пациентка в клиниката ни за лечение на бездомни животни в Банкя. Бездомно момиче пристига при нас след като човек, полагал грижи за нея пред блока си, един ден забелязва, че кучето е започнало да куца много. При прегледа лекарите ни установяват наличие на тумор, поради което се налага предната лява лапа да бъде ампутирана. 

Предприета е спешна операция, защото няма наличие на разсейки и по този начин се увеличава шанса за живот на кучето. Сега предстои най-тежкото -  успешното възстановяване и адаптация след операцията. В момента Лъки е под постоянните грижи на ветеринарните лекари, като е предписано специално следоперативно лечение. Тя е изключително търпеливо и възпитано куче, с много интелигентен и разбиращ поглед. 

Напълно наясно е, че се опитваме по всякакъв начин да помогнем и да облекчим мъките ѝ, послушна е и кротко дава да бъде подложена на всяка следоперативна манипулация без да се съпротивлява. 

Понякога плаче от болка в 
бокса си и е направо сърцераздирателно да я слушаш как свири с нос и тихичко вие. Към ветеринарните лекари и персонала на клиниката гледа с надежда – точно като пациент, който е запознат с тежката си диагноза, но има желание да се бори! “ 

Тихомир Димитров, координатор осиновявания в ЧЕТИРИ ЛАПИ

Легълцето, на което Лъки спи след операцията е любезно предоставено от дарители. Семейство, чийто домашен любимец е починал наскоро, решили в негова чест да направят дарение под формата на одеялца, възглавнички, дюшече, нашийници, поводи, купички и други консумативи за пациентите в клиниката ни в Банкя. 

Благодарни сме за техния милосърден жест и ще се радваме да продължаваме да получаваме вашата подкрепа в грижата за пострадали бездомничета!  

Ще продължим да следим и да ви информираме за състоянието на Лъки. Можете да помогнете за нейното лечение като подкрепите работата ни чрез дарение.

dog-vet-check

Нека заедно помогнем на лъки!

Можете да подкрепите нейното лечение още днес

ДАРИ