Дариосиновяване
куче Рокси

Седем предимства на възрастните кучета като домашни любимци

Дайте им шанс!

14.12.2020

Възрастните кучета са сред най-нежеланите кандидати за осиновяване. Много от тях умират в очакване да се появи човек, който да ги хареса и заобича, да има даде шанс, но такъв така и не се появява…

Хората избягват да си осиновяват стари кучета, защото мислят, че отглеждането им ще бъде по-трудно и ще харчат повече за лекарства; защото ги е страх, че ще се разделят с домашния си любимец по-скоро от очакваното; защото вярват, че е по-трудно да приучиш старото куче към нови навици; и защото смятат, че изграденият вече характер на възрастното куче ще го направи по-трудно за адаптация към новите му стопани

куче Торин

Бихме искали да развенчаем тези митове, като изтъкнем седем предимства на възрастните кучета, като домашни любимци, за които рядко се говори:

1. Осиновяването на възрастно куче е много по-лесно, отколкото отглеждането на малко кутре, защото възрастното куче обикновено има изградени хигиенни навици и се е адаптирало / социализирало напълно към хората и към тяхната среда. Много от възрастните кучета са отглеждани в домашни условия дълги години, преди да попаднат в приют, други и в момента живеят във временните домове на своите приемни стопани. Всичко това ги прави напълно подготвени за живота с новите им осиновители.

2. Възрастните кучета не само, че възприемат лесно нови трикове и команди, и могат да бъдат обучавани на нови навици, а в много от случаите дори се справят по-добре с тази задача от младите кучета. Причината: възрастните кучета традиционно са по-търпеливи, по-спокойни и по-толерантни, свикнали са да изпълняват човешки команди и са по-социализирани към хората, като цяло, в сравнение с младите кучета.

3. Възрастните кучета изпълняват перфектно ролята на куче-компаньон, особено за стари хора, деца и болни, защото имат изградени навици на защитник, по-малко претенциозни са, имат по-улегнал характер от младите кучета и, като цяло, са по-наблюдателни.

4. Възрастните кучета се привързват по-лесно към новите си стопани и към другите им домашни любимци. Ако предишният им стопанин е починал, те бързат да запълнят празнината в любящите си душички. Освен това, по-старите кучета вече имат изградени социални навици и са свикнали да живеят с другите.

5. По-старите кучета са по-предвидими. Много по-трудно е човек да определи как ще се видоизмени характерът и, дори, размерът на малкото пале, когато порасне.

6. Възрастните кучета са по-малко енергични, правят по-мало бели, нуждаят се от по-кратки разходки и причиняват по-малко щети на домашното обзавеждане на своите осиновители.

7. Нуждаят се от по-малко надзор, в сравнение с младите кучета. Усилията по възпитанието им са далеч по-леки, тъй като вече имат изградени социални и хигиенни навици.

Разгледайте няколко от нашите възрастни кучета, които копнеят за постоянен дом, топъл уют и ласка от добър стопанин. Кликнете върху профилите, за да научите повече за всяко от тях и, ако припознаете своето другарче, попълнете анкетата за кандидат-осиновители в профила, след което ние ще се свържем обратно с Вас: 

куче Рокси

куче Фелисити 

куче Торин 

куче Тото

Търсене